Rinoplastie – operație de corecție a nasului

“…Pretul rinoplastiei variaza intre 2400 si 3200 Euro, in functie de complexitatea interventiei. Recomand o consultatie gratuita unde puteti afla detalii suplimentare. Folosesc simularea rezultatului post operator pe calculator astfel incat va puteti face o imagine cum va arata nasul dupa operatie. De asemenea, folosesc piezochirurgia pentru taierea oaselor nazale, ceea ce asigura o precizie mult mai mare decat cu dalta si ciocanul….”

Dr. Olimpiu Harceaga

Ce este rinocorecția/rinoplastia?

Rinoplastia sau rinocorecția este un tip de intervenție chirurgicală realizată la nivelul nasului cu scopul de a-i modifica forma. Motivația unei persoane de a alege să-și reformeze organul olfactiv poate pleca de la schimbarea aspectului nasului până la îmbunătățirea respirației în cazul în care există anumite condiții medicale care afectează această activitate sau ambele cazuri.

Tipuri de rinoplastii

 • Rinoplastie închisă

Rinoplastia închisă este o tehnică tradițională, dar eficientă, în care inciziile se realizează în interiorul nasului. Este o intervenție în care anatomia nazală nu poate fi observată cu ochiul liber și poate fi efectuată doar de medici specializați, cum este dr. Olimpiu Harceagă.

 • Rinoplastie deschisă

În rinoplastia deschisă, medicul realizează o mică incizie sub nas și ridică pielea pe întreaga zonă nazală ca să creeze forma dorită de pacient. Acest tip de intervenție durează mai mult față de rinoplastia închisă, deoarece procesul chirurgical este mai complex.

 • Rinoplastie secundară

Intervenția secundară asupra structurii nazale se efectuează după o rinoplastie deja realizată. În principal, rinoplastia secundară este indicată în cazul în care nu toate imperfecțiunile nasului au putut fi reglate după o singură intervenție.

Motivația unui pacient de a recurge la rinoplastia secundară se bazează pe o serie de factori: aspectul nu este mulțumitor sau au apărut probleme în urma unei rinoplastii nereușite.

Corecții ce pot fi făcute prin operația de rinoplastie

 • Redimensionarea nasului în echilibru cu trăsăturile faciale

Pacienții care apelează la rinoplastie se confruntă, de obicei, cu proporții inegale între dimensiunea nasului și celelalte trăsături faciale.

 • Remodelarea nasului și corectarea profilului nazal

Nasul poate fi deformat din naștere sau în urma unui accident, iar rinoplastia este o intervenție chirurgicală care poate remodela aspectele pentru o estetică satisfăcătoare.

 • Repararea deviațiilor nazale

Rinoplastia este indicată pentru a îmbunătăți funcția respiratorie în cazul unor deviații nazale. Intervenția chirurgicală la nivelul nasului poate reduce zona secțiunii transversale a căilor respiratorii.

 • Refacerea simetriei nazale

Rinoplastia se efectuează pentru a proporționa fiecare parte a nasului pentru un aspect estetic plăcut.

Beneficiile operației de rinoplastie

 • Beneficiile operației de rinoplastie din punct de vedere emoțional

Prin operația de rinoplastie, pacienții își regăsesc încrederea de sine, frumusețea aspectului fizic și îi împlinește din punct de vedere emoțional.

 • Beneficiile operației de rinoplastie din punct de vedere al sănătății

Intervenția chirurgicală asupra nasului rezolvă probleme medicale care scad calitatea vieții și agravează starea de sănătate. 

Întrebări frecvente

 • Cine poate beneficia de rinoplastie?

Orice persoană care nu este mulțumită de aspectul estetic al nasului în concordanță cu trăsăturile faciale și/sau care se confruntă cu dificultăți de respirație și deviație de sept, indiferent de vârstă sau de sex.

 • În ce constă operația de rinorecție?

Operația de rinorecție sau rinoplastie constă în modificări cosmetice, estetice aduse la nivelul nasului pentru a elibera pacientul de nemulțumirile aspectului facial și fizic. Din punct de vedere al sănătății, operația de rinorecție se referă la îmbunătățirea procesului de respirație care este blocat de anumite condiții medicale.

În funcție de tipul de rinorecție efectuat depind inciziile realizate în exteriorul sau în interiorul nasului și complexitatea intervenției.

 • Cât durează perioada de recuperare?

Perioada de recuperare diferă în funcție de modificările aduse la nivelul nasului. De obicei, pacienții își revin aproape complet după o săptămână de la operație și își reiau activitățile uzuale în condiție optimă după 2 sau 4 săptămâni.

 • Care sunt riscurile operației de rinoplastie?

În cazul unei intervenții majore la nivelul nasului, riscurile operației de rinoplastie pot fi:

 • Sângerare;

Poate exista o afecțiune medicală genetică sau dobândită care provoacă sângerare după intervenția chirurgicală la nivelul nasului. Investigațiile asupra sănătății generale înainte de operație sunt imperios necesare pentru a reduce probabilitatea sângerărilor.

 • Infecție;

În cazul unei rinoplastii nereușite sau realizate într-un mediu precoce cu ustensile neigienizate, pot apărea infecțiile la nivelul nasului.

 • O reacție adversă la anestezie care aduce complicații asupra rezultatului operației;

Dacă aveți reacții alergice la anumite substanțe chimice conținute de anestezic, pot apărea complicații în timpul rinoplastiei.

 • Dificultăți de respirație incipiente;

Pentru cel puțin o săptămână există posibilitatea să întâlniți dificultăți de respirație cauzate de reproporționarea organului respirator. Dacă această manifestare persistă pentru o perioadă mai îndelungată, poate reprezenta un efect al unei rinoplastii nereușite.

 • Senzație de amorțeală în interiorul și în jurul nasului;

Deoarece nasul a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă, există posibilitatea să simțiți o senzație de amorțeală în următoarele zile după operație.

 • Aspect estetic neuniform/neîmbunătățit;

O operație de rinoplastie neefectuată în mod corespunzător poate să complice aspectul estetic al nasului.

 • Cicatrici permanente;

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală care trebuie efectuată cu blândețe sau atenție, iar în cazul în care aceste două aspecte nu sunt urmărite, puteți rămâne cu cicatrici permanente în jurul nasului.

 • Perforație de sept nazal;

În cazul neatenției chirurgului, pot apărea fisuri la nivelul membranei cartilaginoase care separă cele două căi nazale.

 • Nevoia de rinoplastie secundară.

Când operație de rinoplastie nu are un rezultat satisfăcător sau creează afecțiuni, va fi nevoie de o intervenție secundară care să repare imperfecțiunile și eventualele probleme.

Preț operație rinoplastie

 • Rinoplastia ultrasonică

Rinoplastia ultrasonică (sau prin piezochirurgie) este o intervenție modernă complexă, cu o durată mai îndelungată față de celelalte tipuri de operație (cu aproximativ o oră). Prețul rinoplastiei ultrasonice este cu 10-20% mai mare decât pentru metoda clasică de intervenție.

 • Rinosculptura estetică

Costul rinoplastiei estetice variză între 3000 și 4500 € în funcție de tehnica operatorie utilizată și de alte proceduri concomitente. Prețul include toate serviciile intervenției chirurgicale: 

 • Onorariul doctorului chirurg;
 • Onorariul anestezistului;
 • Perioada de spitalizare;
 • Medicamentele necesare pentru perioada de recuperare;
 • Alte materiale necesare pentru spitalizare.
 • Septoplastie

Costurile exacte pentru septoplastie se stabilesc în urma unui consult general realizat de doctorul chirurg care urmează să efectueze intervenția. Dacă operația trebuie să se realizeze împreună cu rinoplastia estetică, costul poate ajunge la 1800€ doar pentru septoplastie.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH