-i-PRF (factori de creștere proprii)

Biostimularea estetică regenerativă

 1. Ce este i-PRF și cum funcționează?

Fibrina injectabilă bogată în trombocite sau (i-PRF) este o tehnică unică de întinerire care utilizează plasma sanguină proprie a pacientului, îmbogățită cu:

 • trombocite (o sursă de proteine ​​vindecătoare și factori de creștere)
 • fibrina (matricea de vindecare și regenerare a rănilor)
 • celulele stem (generatorii de vindecare ai propriului corp și ”orchestra” regenerativă a moleculelor de vindecare și regenerare)

Acest produs este injectat, ducând la activarea procesului de vindecare și regenerare accelerată. Ca rezultat, proprietățile regenerative puternice ale corpului sunt concentrate si fixate pe zona în cauză.

iPRF intensifică funcționarea și reproducerea celulelor, având un efect blând, treptat, dar de lungă durată și acumulator.

Desigur, rezultatele i-PRF sunt și mai impresionante când sunt incluse într-un plan de tratament cu agenți de umplere (fillere) cu acid hialuronic, tratamente pentru relaxarea ridurilor și alte tratamente pentru piele. Aproape că nu există perioadă de recuperare, acest tratament efectuat în clinică, poate fi folosit pentru întinerirea pielii și a părului, precum și pentru tratarea melasmei problematice și a cicatricilor din acnee. Pretul per tratament este 200 euro.

Una dintre cele mai noi aplicații ale i-PRF este pentru tratamentul împotriva căderii părului. Acesta este folosit pentru a inversa căderea părului la bărbați si femei, ca parte a unui tratament in mai multe etape a scalpului, care se face sub anestezie locala. Se pare că “se resetează” foliculii de păr și se reduce impactul DHT (dihidrotestosteron) la cei cu Alopecia Androgenetică (modelul de cădere a părului) și există, de asemenea, dovezi tot mai mari că i-PRF este noul “standard de aur” pentru Alopecia Areata.

Care sunt rezultatele?

 • Sunt formate noi țesuturi cu fibroblaste, colagen si elastina
 • Este îmbunătățită elasticitatea pielii si a tenului
 • Este redusă pigmentarea
 1. Este același lucru cu PRP? Care este diferența dintre iPRF și PRP?

Atât PRP (plasmă bogată în trombocite), cât și PRF (fibrină bogată în trombocite) sunt tratamente cu factor de creștere derivați din trombocite care sunt extrase prin centrifugare. PRF este diferit de PRP prin faptul că nu există vreun anticoagulant (diluant sanguin) adăugat în timpul centrifugării.

Detaliul tehnic diferit dintre PRP si i-PRF:

“Evitarea coagulării este fiziologică și se realizează prin încărcarea negativă a tubului de colectare pentru a imita condițiile din interiorul vaselor noastre de sânge (căptușeala lor este încărcată negativ), care împiedică fibrina să creeze un cheag în interiorul lor, obținând astfel fibrina injectabilă bogată în trombocite. După ce se injectează PRF în țesut se transformă din lichid într-un gel care nu numai că duce la umplerea golurilor din pliuri și riduri, ci oferă și o matrice regenerativă puternică care eliberează factorii de creștere ai trombocitelor într-o manieră lentă controlată fiziologic, regenerarea tisulară fiind o modalitate mai bună decât în cazul PRP.

În plus, îmbogățirea trombocitelor din aceste două produse nu este aceeași. În PRP, trombocitele sunt îmbogățite de două până la patru ori mai mult decât concentrațiile fiziologice disponibile în sânge și există foarte puține celule stem sanguine circulante. Comparativ cu aceasta, PRF conține trombocite, fără eliminarea matricei regenerative puternice (fibrina) adăugând o altă sursa foarte bogată de factori de creștere și de regenerare tisulară: celulele stem circulante din sânge.

 1. De ce este importantă fibrina?

Fibrina funcționează ca o matrice care captează trombocitele și controlează eliberarea factorilor de creștere “foarte lent și continuu pe o perioadă de timp mai mare de o săptămână.” Rata de eliberare a factorilor de creștere în țesutul țintă este importantă pentru ca receptorii țesutului să răspundă pe o perioadă lungă de timp după tratament. “Nu cantitatea de factori de creștere este cea mai importantă, ci eliberarea acesteia. Pentru a trata infecțiile severe, antibioticele pot fi injectate picătură cu picătură într-o perfuzie intra-venoasă, asigurând menținerea unei concentrații stabile. Acest lucru este similar și în biologia PRF – pentru a obține cea mai importantă funcție, trebuie menținută o concentrație stabilă. Cel mai de dorit procedeu este acela al unei infuzii picătură cu picătură “

 1. Utilizarea estetică regenerativă a PRF

Factorii de creștere derivați din plachetele prinse intr-o matrice de fibrină reprezintă primul răspuns la leziunile observate în toate țesuturile umane. Astfel, aplicațiile PRF pentru vindecare și regenerare nu se limitează doar la piele. Vindecarea accelerată, vasele de sânge noi și proliferarea celulelor producătoare de colagen (fibroblaste) au fost atent demonstrate în cercetarea biomedicală care investighează funcțiile de bază ale acestor produse regenerative.

 1. i-PRF ca tratament pentru creșterea părului

Aceasta este o opțiune terapeutică naturală non-chirurgicală pentru pacienții care suferă de căderea părului sau de rărirea acestuia. iPRF poate spori creșterea foliculilor de păr prin stimularea celulelor stem și a altor celule din micromediul foliculului de păr. Aceste celule plachetare speciale promovează vindecarea și accelerează rata și gradul de regenerare a țesutului, rezultând o nouă creștere a părului și o îngroșare a părului existent.

 1. Întrebări frecvente
 • Este dureros tratamentul?
  Tratamentul nu va fi dureros, ci mai degrabă descris ca un disconfort minor datorită aplicării unui anestezic local pe piele înainte de începerea tratamentului.
 • Este tratamentul sigur?
  Deoarece tratamentul cu i-PRF / PRP utilizează propriile celule sanguine, riscurile de reacție adversă sau de complicații sunt neglijabile.

Dr. Olimpiu Hârceagă folosește cea mai recentă tehnologie pentru a obține cea mai bună calitate a i-PRF sau PRP din sânge – folosim sistemul închis Cellenis® aprobat de FDA.

 • Există vreo perioadă de convalescență după tratament?
  De obicei apar unele pete roșii pe termen scurt, umflături și disconfort minor în zona tratată, care poate dura câteva ore. Umflarea în această zonă este mai puțin frecventă, dar dacă apare, ea poate fi ușor acoperită de machiaj.

Majoritatea pacienților revin la activitățile normale și lucrează începând cu a doua zi.

În mod excepțional, este nevoie de o perioadă de convalescență atunci când este utilizată pentru a trata pleoapele inferioare – aici pacienții vor avea parte de o tumefiere timp de 36 de ore. Acest lucru poate fi ascuns cu ochelari de soare, dar mulți vor alege să-și petreacă timpul la domiciliu, după ce urmează tratamentul pentru pleoapele inferioare. Impactul i-PRF / PRP asupra pleoapei inferioare durează aproximativ doi ani și poate crea un rezultat fenomenal.

 • De câte tratamente am nevoie?
  Acest lucru va depinde de motivul tratamentului. Probleme semnificative ale pielii și părului pot necesita între 3 și 5 sesiuni pentru obținerea celor mai bune rezultate. Acestea sunt de obicei efectuate la fiecare 4-6 zile.
 • Cât timp se mențin rezultatele?
  Rezultatele terapiei i-PRF / PRP variază, dar majoritatea se mențin până la aproximativ 18 luni, iar unele până la 2 ani. Pentru a ajuta la păstrarea rezultatelor tratamentului, recomandăm repetarea după aproximativ 12 luni.
 • Ce trebuie să fac înainte și după tratament?
  Deoarece tratamentul vă ajută la vindecare naturală și la stimularea capacității regenerative, evitarea comportamentelor dăunătoare cunoscute – cum ar fi fumatul și expunerea excesivă la radiații UV – este importantă în urma tratamentului. De asemenea, vă sfătuim să evitați să luați aspirină, medicamente nesteroidiene (cum ar fi ibuprofenul) și suplimente de vitamina E timp de câteva săptămâni după tratament și să utilizați întotdeauna protecția solară de înaltă calitate.
 • Există vreun tip de individ care nu poate urma tratamentul cu i-PRF / PRP?
  Dacă vi se aplică oricare din următoarele situații sau condiții de sănătate, nu ar fi potrivit să urmați terapia cu PRP.

  • gravidă sau alăptați
  • vă aflați sub tratamentului cu un anticoagulant, cum ar fi warfarina
  • orice afecțiune care are un efect semnificativ asupra funcției plachetare;
  • instabilitate hemodinamică
  • sepsis
  • infecții acute sau cronice

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH