Liposuction & Liposculpture

Liposuction & Liposculpture

,
 1. Ce este operația de Liposucție & liposculptură?

Liposucția, cunoscută și sub denumirea de liposculptare sau lipectomie prin aspirație asistată, este o tehnică de eliminare a depozitelor de grăsimi nedorite. Liposucția implică îndepărtarea grăsimii prin aspirarea acesteia printr-un tub. Distribuția inestetică a grăsimilor corporale se datorează, în general, unei tendințe înnăscute de a depune grăsime într-o anumită zonă a corpului, de obicei șolduri. Alte zone includ; gâtul, brațele, burta, coapsele, coapsele, partea interioară a genunchilor și a gleznelor.

 1. Costurile de operației & liposculptură Liposucție.

Costurile operație de simetrizare sâni depind de tehnica operatorie folosită și de proceduri concomitente. Costul variază între 1000 eur- 2500 eur. Aceste costuri includ onorariul chirurgului, anestezistului și spitalizarea precum și toate medicamentele și materialele necesare la operație și pe durata spitalizării.

 1. Ce se întâmplă înaintea operației?

Veți avea on întâlnire cu chirurgul pentru a discuta despre motivul pentru care doriți o intervenție chirurgicală și despre ceea ce doriți exact. Chirurgul va lua la cunoștință despre orice boli de care suferiți sau ați suferit în trecut. De asemenea, va fi informat despre orice medicație sub care vă aflați, inclusiv remedii din plante și medicamente care nu sunt prescrise de medicul dumneavoastră.

Chirurgul vă va examina, și poate face unele fotografii pentru evidențele medicale. Vă va întreba dacă doriți să aveți pe cineva cu d-voastră în timpul examinării, și vă va ruga să semnați un formular privind consimțământul pentru preluarea, stocarea și utilizarea fotografiilor.

Chirurgul vă va măsura înălțimea și greutatea dumneavoastră pentru a se asigura că este sigur pentru d-voastră să faceți această operație. Dacă sunteți supraponderală, gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, chirurgul poate sugera amânarea operației.

 1. Cum pot să ajut ca operația să fie un succes?

[modal_popup_box top=”” width=”700px” btnsize=”” leftpadding=”” toppadding=”” border=”” btnradius=”” titlealign=”center” titletext=”Cum pot să ajut ca operația să fie un success” titlesize=”22px” titleline=”3″ id=”” btntext=”Vezi detalii…” titleclr=”#1e73be”][/modal_popup_box]
 1. Cum se realizează operația de liposucție & liposculptură?

Liposucția se realizează utilizând un tub subțire numit o canulă care se introduce prin tăieturi minuscule în piele. Canula este utilizată pentru a desprinde grăsimea și a face ca partea corpului care urmează să fie tratată să fie într-o formă mai frumoasă. Apoi, este atașat la canulă un dispozitiv de aspirație, special, iar grăsimea este aspirată din corp. În cele din urmă, tăieturile din piele sunt cusute.

Există câteva tehnici ușor diferite. Unii chirurgi injectează în zona tratată soluții (cunoscute sub numele de tehnică umedă sau tumescentă), iar alții nu. De obicei, aspirația este efectuată cu o mașină de vidare puternică, dar uneori este posibil utilizarea unei seringi simple pentru zone mici.
Exista mai multe variante de aparate folosite in liposuctie. Toate aparatele au o parte care produce vacum dar pe langa asta unele mai poseda diverse tehnologii care fac liposuctia mai usoara si mai rapida si determina retractia pielii. Nici unul dintre aparate nu si-a demonstrat superioritatea in fata celorlalte, rezultatele obtinute sunt cam la fel. În prezent, cele mai frecvent utilizate opțiuni includ: liposucția tradițională, denumită în mod obișnuit liposucția asistată prin aspirație (SAL); liposucția asistată de forță (PAL); liposucție cu ultrasunete (UAL); liposucția vaser asistată; și liposucția asistată de laser (LAL). Liposucția asistată prin aspirație (SAL) metoda tradițională rămâne în continuare cea mai frecventă și cea mai populară modalitate de lipoplastie printre chirurgii plasticieni.

Care este tratamentul alternativ?

Principala alternativă la liposucție este dieta și exercițiile fizice pentru a vă controla greutatea. Cu toate acestea, unii oameni consideră că există zone de grăsime care dieta nu le poate schimba, și aici liposucția poate ajuta. Pentru ca liposucția să funcționeze, pielea trebuie să fie elastică. Dacă este foarte întinsă, vi se poate oferi opțiuni pentru a elimina pielea suplimentară, cum ar fi abdominoplastie.

 1. Cat durează operația, este necesară spitalizarea?

Operația poate fi făcută prin anestezie locală sau generală. Operația durează de obicei, între 1 și 4 ore, depinzând de aria care urmează să fie tratată. De obicei se alege anestezia generală în cazul operațiilor mai lungi. Nu este necesară spitalizarea cu toate că în cazul liposucțiilor extinse poate fi necesară o perioadă de rehidratare intravenoasă în spital.

 1. La ce să mă aștept după operație?

Liposucția este efectuată, de obicei, sub anestezie generală (așa că veți fi adormit) sau sub anestezie locală (caz în care zona este amorțită cu injecții). S-ar putea să vi se facă anestezie epidurală (o injecție în spate care afectează nervii în întreaga zonă) dacă tratamentul se află în partea inferioară a corpului, iar o anestezie locală este adecvată numai pentru zone mici. S-ar putea să vi se administreze antibiotice pentru a menține rana curată. Este posibil să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi sau să rămâneți în spital peste noapte. Dacă vă întoarceți acasă în aceeași zi, este nevoie ca să fiți însoțit(ă) de o persoană adultă responsabilă. Analgezice generale ar trebui să fie suficiente pentru a vă menține un nivel confortabil. De asemenea, vi se pot oferi să purtați ciorapi de compresie, pentru a reduce riscul formării unui cheag de sânge la nivelul piciorului sau al plămânului.

Pansamente.

Veți avea niște mici pansamente pe bucățele care au fost făcute. Bandajele sau articolele de îmbrăcăminte comprimate vor reduce umflarea și vor ajuta corpul să se adapteze la noua sa formă. Componentele de îmbrăcăminte ar trebui purtate atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, cu excepția cazului în care se face duș, timp de cel puțin două săptămâni și apoi în timpul zilei timp de încă patru până la șase săptămâni.

 1. Riscuri și efecte secundare asociate operației.

Riscuri specifice liposuctiei.

 • Arsurile prin frecare

  Canula care se freacă de piele poate provoca arsuri prin frecare. Acestea sunt, de obicei, ușoare și se vor rezolva cu timpul.

 • Învinețirea și sângerarea

  Învinețirea este foarte frecventă după liposucție, dar sângerările persistente sunt rare. Sângerările se întâmplă de obicei imediat după sau la scurt timp după operație. Înainte de intervenția chirurgicală, chirurgul d-voastră vă va întreba cu privire la orice medicament care vă crește riscul de sângerare și este important să țineți sub control tensiunea arterială crescută.

 • Seroma

  Aici se colectează lichidul din zonele în care a fost efectuată liposucția. Poate fi necesar să fie drenat prin introducerea unui ac în piele sau printr-o altă operație. Acest lucru poate afecta rezultatul final.

 • Infecții și umflături

  Rareori se întâmplă ca rănile să se infecteze rare, dar dacă se întâmplă, este posibil să aveți nevoie de antibiotice. Inflamația venelor (tromboflebită) se poate întâmpla în interiorul genunchiului și în partea interioară a coapsei superioare dacă aceste zone au supuse tratamentului. Se remediază treptat în câteva săptămâni. În zonele tratate pot apărea venectazii.

 • Tumefiere, vânătăi și durere

  După operație, vor apărea mai multe umflături și vânătăi în zonele în care a fost efectuată liposucția. Acest lucru poate dura săptămâni până la remediere. Cu cât este mai mare suprafața tratată, cu atât vor fi mai multe umflături și vânătăi și ceea ce poate necesita săptămâni până la ameliorare. Se poate instala durere pe termen lung, dar acest lucru este rar. Dacă ați efectuat tratamentul la picioare, puteți constata că aveți gleznele umflate timp de câteva săptămâni. Dacă ați urmat tratamentul la glezne, acestea pot rămâne umflate timp de câteva luni.

 • Asimetrie

  Se referă la faptul că locurile în care a fost efectuată liposucția, nu sunt simetrice. Contururile zonelor tratate pot fi uneori neregulate, mai ales dacă a fost îndepărtat mult țesut gras, dar aceste neregularități sunt de obicei minore. În cazul în care contururile în care nu s-a efectuat liposucție sunt neregulate, este posibil să aveți nevoie de mai multă liposucție sau de introducere țesut gras (caz în care se injectează grăsime dintr-o altă zonă), pentru a netezi neregularitățile. În unele cazuri, pielea pare să fie conectată la țesuturile profunde. Aceasta se datorează vânătăilor și se va rezolva în timp.

 • Sensibilitate crescută sau redusă

  După liposucție este des întâlnit să aveți zone care sunt amorțite sau mai sensibile decât de obicei. Aceasta se rezolvă, de obicei, în câteva luni. Pierderea sensibilității, deși rar întâlnită, poate fi permanentă.

 • Schimbarea culorii pielii

  Sângerarea sau îmbrăcămintea de compresie pe care trebuie să o purtați după liposucție poate schimba culoarea pielii în zonele tratate. Această modificare poate fi permanentă.

 • Deteriorarea structurilor profunde

  Deși rar întâlnită, operația poate deteriora structurile profunde, inclusiv nervii, vasele de sânge, mușchii, intestinul (partea intestinului de sub stomac) și alte organe. Aceste deteriorări pot fi temporare sau permanente. Există un risc mai mare pentru acest lucru dacă aveți cicatrici în zona tratată.

 • Rezultat nesatisfăcător

  Uneori, pacienții nu sunt mulțumiți de rezultatul liposucției efectuate, dacă noile forme sau cantitatea de grăsime eliminată nu corespunde așteptărilor lor. Este important să înțelegeți că liposucția nu este un tratament pentru obezitate. Cantitatea de grăsime care poate fi îndepărtată dintr-o zonă este limitată de normele de siguranță (nu mai mult de trei litri). Așadar, este posibil ca o zonă să nu poată fi redusă atât de mult pe cât ați dori. Liposucția ulterioară poate fi efectuată în aceeași zonă după șase luni. Uneori, pielea din zona tratată și-a pierdut elasticitatea și este slăbită. Liposucția în aceste zone va lăsa pielea atârnând. Chirurgul poate recomanda eliminarea pielii în exces pentru corectarea acesteia, fie în același timp cu liposucția, fie ca o procedură ulterioară. Acest lucru este cel mai probabil la abdomen, fese, gât, după sarcină și după ce ați scăzut în greutate. Liposucția nu va îmbunătăți celulita (încrețirea și ridurile pielii). Este foarte important să discutați cu chirurgul dvs., înainte de intervenția chirurgicală, legat de dimensiunea și forma dorită și dacă acest lucru poate fi realizat în condiții de siguranță cu rezultate optime.

[modal_popup_box top=”” width=”700px” btnsize=”” leftpadding=”” toppadding=”” border=”” btnradius=”” titlealign=”center” titletext=”Riscuri și efecte secundare asociate operației” titlesize=”22px” titleline=”3″ id=”” btntext=”Vezi detalii…” titleclr=”#1e73be”][/modal_popup_box]
 1. Recuperare și câteva sfaturi pentru o recuperare bună.

Vă veți putea ridica din pat în aceeași zi cu intervenția chirurgicală. Se recomandă repaos pentru câteva zile pentru a permite fluidului din zona tratată să fie absorbit.

Dacă ați îndepărtat doar o cantitate mică de grăsime, ar trebui să vă puteți întoarce la lucru în câteva zile. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de mai mult timp de recuperare dacă liposucția a fost mai extinsă. Ar trebui să reveniți la exercițiile fizice normale în trei până la patru săptămâni. Evitați activitatea intensă timp de 10 până la 12 săptămâni. Indiferent de activitățile reluate, începeți treptat.

Nu conduceți până când nu vă simțiți în siguranță și sunteți confortabilă să purtați centura de siguranță. Verificați documentele de asigurare dacă nu sunteți sigură.

Așteptați-vă să aveți vânătăi considerabile, uneori neplăcute și dureroase. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât mai mare va fi durerea. Vânătăile vor fi vizibile, de obicei, timp de aproximativ o lună, dar lipsa tonusului și umflarea vânătăilor adânci poate dura până la șase luni până la dispariție, în special dacă ați urmat un tratament pentru abdomen sau glezne. Deoarece tumefierea poate dura mult timp pentru a se ameliora, este posibil să nu vedeți beneficiul maxim al liposucției decât după șase luni. În unele cazuri, poate apărea o bandă gri care decolorează pielea timp de câteva luni. Acest lucru este mai frecvent în cazul tratamentului la glezne. Dacă aveți o predispoziție de anemie sau dacă ați avut o suprafață mare tratată, poate fi necesar să luați suplimente de fier timp de o lună.

[modal_popup_box top=”” width=”700px” btnsize=”” leftpadding=”” toppadding=”” border=”” btnradius=”” titlealign=”center” titletext=”Recuperare și câteva sfaturi pentru o recuperare bună” titlesize=”22px” titleline=”3″ id=”” btntext=”Vezi detalii…” titleclr=”#1e73be”][/modal_popup_box]

Surgical Procedures

Non-surgical procedures

Contact me!

Leave me a message and I’ll answer you promptly!

  Locatia unde se doreste consultatia:


  Interval orar preferat pentru CLUJ:

  Interval orar preferat pentru SIBIU:
  De obicei este joia din 2 in 2 sapt intre orele 13 - 20

  Motivul consultatiei la cabinet:

  Tip de fisier acceptat pdf|gif|png|jpg|jpeg cu limita de 3Mb

  START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH