Recuperare și câteva sfaturi pentru o recuperare bună

Sfaturi pentru o recuperare bună.

  • Expunerea la soare direct sau in saloane de bronzare. Expunerea la soare determina deteriorarea pieli. Expunerea zonelor operate si a linilor de sutura poate determina o vindecare deficitara si schimbari de culoare hipo sau hiperpigmentare. Pacienti care vor sa se expuna la soare pentru a se bronza trebuie sa isi informeze medicul si sa amane aceasta activitate pana cand este lipsita de riscuri. Efectele nefaste ale expuneri la soare apar si atunci cand se utilizeaza crème de protectie solara.
  • Calatorii. Orice procedura chirurgicala implica riscuri si complicati posibile care pot intarzia vindecarea si intoarcerea la viata normala. Va rugam sa anuntati medicul chirurg asupra planurilor de calatorie, intalnirilor importante planificate astfel planificarea operatiei poate fi facuta eficient. Nu exista insa garantii ca o sa fiti capabili sa va intoarceti la timp la activitatile planificate.
  • Rezultatele pe termen lung. Modificarea rezulatelor proceduri chirurgicale pot aparea in cursul timpului datorita imbatraniri. expunerii la soare, pierderii sau cresterii in greutate, sarcinii, menopauzei sau altor circumstante fara legatura cu procedura in sine.
    Informati pentru pacienti de sex feminin. Este important sa informati medicul chirurg daca folositi anticonceptionale sau daca aveti cea mai mica suspiciune ca ati putea fi insarcinata. Multe antibiotice pot scadea eficienta pilulelor anticonceptionale.
  • Relatii intime dupa procedura chirurgicala. Chirurgia presupune coagularea vaselor de sange pentru oprirea sangererii iar activitatea fizica de orice fel poate determina deschiderea vaselor si sangerare si/sau formarea de hematom. Activitatile care cresc pulsul si ritmul cardiac pot detemina echimoze si vanatai aditionale, inflamatie si necesitatea deschiderii operatiei pentru controlul sangerarii.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH