Radiofrecventa (Venus Legacy, e-Matrix)

Radiofrecventa (Venus Legacy, e-Matrix)

 1. Cum funcționează tratamentele cu radiofrecvență?

Radiofrecvența este un tip de energie, care este măsurată în “frecvență” sau lungimi de undă pe secundă. Toate tipurile de energie, de la undele de sunet pe care le emite iPod-ul, la lumina soarelui, la căldura care iese din corp, la radiații gamma foarte radioactive, sunt clasificate în funcție de frecvența lor pe “spectrul electromagnetic”.

Radiofrecvența (RF) este o categorie pe acest spectru și include multe tipuri de energie comune pe care le folosim în fiecare zi: semnale WiFi, unde radio/TV și cuptoare cu microunde. Energia RF utilizată pentru strângerea pielii se află în aria de 450 kilohertzi, care se află la capătul lent al intervalului de radiofrecvență.

Cum poate radiofrecvența strânge pielea?

Ca orice formă de energie, RF are capacitatea de a produce căldură și în timp ce fiecare  brand utilizează o tehnologie ușor diferită, toate aplicațiile funcționează prin încălzirea straturilor profunde ale pielii pentru a stimula o producție nouă de colagen și elastină și pentru a încuraja reînnoirea celulelor, ajutând pielea să fie mai fermă, mai viguroasă și mai întinerită.

Un avantaj al utilizării RF pentru încălzirea țesuturilor, spre deosebire de laserele (care utilizează unde de lumină cu frecvență mai mare), este faptul că frecvența mai mică a RF poate pătrunde în siguranță într-un nivel mai profund, ajutând la îmbunătățirea tonusului și a structurii pielii, chiar la ridicarea țesuturilor. Laserele în cea mai mare parte lucrează pentru a îmbunătăți suprafața pielii. Mai mult, RF poate trata în condiții de siguranță mai mulți pacienți cu tonuri de piele diferite, fără a risca decolorarea permanentă.

Care sunt efectele secundare ale tratamentelor cu radiofrecvență?

Pe lângă faptul că produce un lifting efectiv și strângere eficientă a țesuturilor, fără intervenții chirurgicale sau întreruperi de activitate, unul dintre cele mai mari beneficii ale tratamentelor RF, atunci când sunt efectuate corect, este că recuperarea post-procedură este foarte rapidă și ușoară. Efectele secundare sunt de obicei minime și de scurtă durată, limitate la umflături ușoare și temporare, înroșire și furnicături, în funcție de tratament. Tratamentele RF pot fi, de asemenea, efectuate în condiții de siguranță în tandem cu tratamente injectabile, microneedling sau alte tratamente puțin invazive.

 1. O revoluție în estetica medicală
  Tehnologia Venus 4D ™ – un nou standard

Venus Concept este un nou standard în industrie, cu o tehnologie revoluționară pentru modelarea non-chirurgicală a corpului * si strângerea pieii pe fata, gât și corp.

Procedura multi-polara RF oferă o ridicare a temperaturii într-un mod rapid, fără durere, omogenă, a multiplelor țesuturi cu diferite niveluri de adâncime oferind un rezultat clinic superior.

Tehnologia bazată pe câmpuri magnetice pulsate a fost folosită în medicina tradițională de zeci de ani și este dovedită științific în ceea ce privește proprietățile sale de regenerare.

Vari-Pulse permite impulsuri de aspirare reglabilă pentru penetrarea profundă a energiei, drenaj limfatic, precum si stimularea circulației.

Cu procedura feedback-ul termic în timp real se integrează un termometru cu hands-free care oferă un feedback grafic vizual pe ecran pentru a permite contactul constant al țesutului pentru rezultate clinice generale mai bune.

Venus Legacy ™ este prima stație de lucru multifuncțională care combină tehnologia multipolară + puls magnetic (MP) ² dovedită, cu noua caracteristică VariPulse ™, care va spori gradul de satisfacție a clientului

Tratamentele Venus Legacy ™ oferă 100% tratamente sigure, fără dureri pentru toate tipurile de piele și oferă următoarele rezultate imediate și pe termen lung pentru față, gât și corp:

 • Conturare non-chirurgicală a corpului
 • Reducerea celulitei
 • Reducerea ridurilor
 • Reducerea circumferențială
 • Restrângerea pielii

Partea cea mai bună e că acest aparat funcționează pe toate părțile corpului, de la față la burtă și coapse, pentru a ridica și oferi fermitate pielii lăsate. Durează numai aproximativ jumătate de oră pentru fiecare zonă. Beneficiile nu pot fi observate imediat după tratament din cauza umflării temporare a pielii: acestea vor fi vizibile după un interval cuprins între 2 și 4 săptămâni, după 6 sesiuni de ședințe.

Tratamentul

Tratamentul este complet non invaziv, fără dureri și fără timp de recuperare. Tratamentele durează între 30 și 40 de minute, fără efecte secundare, iar pacienții se pot întoarce imediat la activități normale. Utilizarea câmpurilor de impulsuri magnetice creează încălzire omogenă, nedureroasă, la adâncimi multiple care dizolvă grăsimea celulitică stimulând circulația, drenajul limfatic și producția de colagen. Costurile incep de la 200 euro.

 1. E-Matrix

eMatrix este un dispozitiv care folosește radiofrecvență fracționată sublativă, aprobat de Comunitatea Europeană și FDA (Food and Drug Admnistration, Statele Unite),  cu rezultate excelente împotriva cicatricelor post acneeice sau survenite în urma unor accidentări.

O acnee gravă, care nu este tratată corespunzător, afectează stratul profund al pielii și distruge colagenul și elastina, declanșând apariția unor găuri de dimensiuni mici în zona pomeților sau a bărbiei. Tratamentul eMatrix va uniformiza aspectul pielii, contribuind în același timp la reducerea porilor dilatați.

Cum funcționează eMatrix?

Aplicatorul transmite radiofrecvență fracționată în derm prin intermediul unei matrice cu 64 de pini. Fiecare puls se transmite în stratul profund al pielii și se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de  încălzire în dermul profund în regiunea electrodului care induce leziuni pielii, provocând astfel un răspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină.

eMatrix reface complet țesuturile lezate și întinerește structura de colagen. După numai o ședință cu acest tratament revoluționar, pacienții observă o ameliorare considerabilă a cicactricelor, reducerea porilor dilatați, precum și tonifierea tenului.

Etape tratament riduri si cicatrici cu eMatrix
 1.  Aplicarea unui anestezic local (opțional). Pentru confortul pacientului, se aplică o cremă anestezică, însă dermatologii nu o recomandă în totalitate, din perspectiva eficienței tratamentului, întrucât atenuează din puterea radiofrecvenței.
 2.  Conform schemei de tratament, medicul dermatolog realizează procedura pe zonele afectate de cicatrice.
 3.  La final, pielea prezintă eritem (înroșire) și edem (umflare). Acest efect durează câteva ore și este indicat să nu fie neutralizată prin aplicarea de gheață sau comprese reci. Acesta lucru indică încălzirea și remodelarea dermică, determinând sinteza de noi fibre de colagen și elastină.
 4.  Medicul dermatolog va aplica pe ten o cremă fotoprotectoare cu factor înalt de protecție (SPF mai mare de 30) pe întreaga durată a tratamentului și la 1 lună după finalizarea lui pentru a scădea riscul de hiperpigmentare reziduală.
 5.  După 24-72 ore, la nivelul zonei tratate apar mici cruste brune de 1 mm diametru care persistă câteva zile, până la o săptămână. Crustele nu ar trebui să fie atinse sau zgâriate, chiar dacă apare o senzație de mâncărime. Pacienților li se recomandă aplicarea în mod consecvent a unei creme emoliente, permițând astfel eliminarea lor spontană.
Segmentul de vârstă

Segmentul de vârstă căruia i se adresează este până în 50 de ani, datorită faptului că după această vârstă resursele și capacitatea organismului de a sintetiza noi fibre de colagen și elastină sunt mult limitate.neficii tratament riduri si cicatrici cu eMatrix

 1.  Vindecarea post tratament nu durează foarte mult, iar pacienții se pot întoarce rapid la activitățile obișnuite
 2.  Procedura eMatrix lucrează din interior spre exterior prin stimularea sintezei de colagen, acoperind urmele lăsate de o acnee severă. Astfel, rezultatele durează mai mult și pot fi consolidate cu tratamente de întreținere anuale.
 3.  S-a dovedit a fi sigură și eficientă pe toate tipurile de piele și grade de pigmentare.

Poate fi efectuat în orice anotimp. Folosind radiofrecvență fracționată și nu fasciculul laser, nu determină sensibilitatea pielii la soare și poate fi efectuat în orice anotimp, fără a ne teme de hiperpigmentarile asociate procedurilor laser efectuate vara.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH