Tratamentul venelor dilatate (Laser&scleroterapie)

Tratamentul venelor dilatate (Laser&scleroterapie)

  1. Tratamente cu Laser Nd-Yag de la Syneron Candela

Laserul ND:YAG este utilizat pentru tratamentul leziunilor vasculare, pigmentare, precum și pentru epilarea definitivă sau fotoîntinerire. Tratamentul este indicat pentru leziuni vasculare ale feței, corpului și membrelor cu diametrul mai mic de 2 mm, deci nu a venelor cu diametru mare dilatate varicos. Laserul ND:YAD penetrează pielea mai profund decât Laserul V-Beam de tip PDL de aceea este indicat pentru tratamentul vaselor mai profunde sau al malformațiilor vasculare venoase (hemagioame venoase)

Laserul ND:YAG produce coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldura intensă degajată, determinând colabarea acestora. Lungimea de undă de 1064 nm este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare, datorită absorbției crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

PROCEDURA

În timpul procedurii vi se vor proteja ochii cu ochelari speciali. Pentru început, veţi simţi senzația de rece pentru că este necesară răcirea suprafeței pielii pentru a o proteja deoarece energia emisă este absorbită și de melanina (pigmentul) existent la nivelul pielii. Tot cea ce veți simți este o înţepătură la descărcarea flash-ului luminos, care dispare rapid după aplicarea piesei de răcire. Se poate aplica și cremă anestezică înainte de tratament pentru creșterea confortului.

POST-PROCEDURĂ

Imediat după tratament poate apărea o roşeaţă și/sau edem minim care poate dura de la câteva ore până la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2 mm) devin albăstrui sau maronii, culoare care poate să persiste până la 1-2 luni.
Pentru diminuarea edemului se pot aplica pungi cu gheaţă la nevoie. Riscul de apariție al unor tulburări de pigmentare ale pielii după acest tratament este minim. Pentru siguranță, se pot folosi creme cu factor de protecție solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiații U.V.

Pentru obținerea efectului dorit în tratamentul cu laser ND:YAG a leziunilor vasculare, pot fi necesare mai multe ședințe, în funcție de calibrul vaselor și profunzimea lor față de nivelul tegumentului, de particularitățile pielii fiecărei persoane.

  1. Scleroterapie

Pentru tratamentul venelor mai mari de tip arborescent la nivelul picioarelor Dr Hârceagă folosește scleroterapia. Această metodă constă din injectarea in vena care trebuie tratată a unui agent sclerozant (de obicei aethoxysklerol) care determină ocluzionarea vasului de sânge și dispariția traiectului colorat de la nivelul pielii. Injectarea se face cu o seringă cu un ac fin 30-32 G durează 15-20 de minute și de obicei nu necesită anestezie. Nu există restricții post tratament, pacienții sunt sfatuiți să evite soarele și căldura pentru câteva zile post procedură. Costul incepe de la 150 euro/ml.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH