Corectia ginecomastiei la bărbați

Corectia ginecomastiei la bărbați

 1. Ce este operația de corecție a ginecomastiei la bărbați?

Ginecomastia este un termen medical care înseamnă mărirea sânilor la persoanele de sex masculin. În majoritatea cazurilor, nu există nici o cauză cunoscută si, deși rareori se vorbește despre aceasta, este o condiție destul de comună. Pentru bărbații care pun preț pe aspectul lor, procedura de reducere a sânilor poate fi de ajutor. Procedura îndepărtează țesutul sânilor si in cazuri extreme, excesul de piele.

Procedura de reducere a sânilor la persoanele de sex masculin îmbunătățește aspectul celor care au sâni augmentați, denumiți și ginecomastie. Dr. Harceaga înțelege această problemă cu care se confruntă mulți bărbați și băieți adolescenți care se simt nesiguri datorită faptului că au sâni sau sfârcuri augmentate. Această procedură se efectuează pentru a oferi o serie  de îmbunătățiri, printre care:

 • Reducerea sânilor augmentați
 • Remodelarea, sfârcuri pufoase, mărite
 • Echilibrarea dimensiunii dintre sâni sau sfârcuri inegale
 • Îmbunătățirea aspectului sânilor augmentați, lăsați după pierderea masivă in greutate
 • Creșterea încrederii atât îmbrăcat cât și la bustul gol
 1. Costurile operației de corecție a ginecomastiei la bărbați

Costurile operație de simetrizare sâni depind de tehnica operatorie folosită și de proceduri concomitente. Costul variază între 800 eur – 3000 eur. Aceste costuri includ onorariul chirurgului, anestezistului și spitalizarea precum și toate medicamentele și materialele necesare la operație și pe durata spitalizării.

 1. Cum pot să ajut ca operația să fie un succes?
 1. Cum se face operația de corecție a ginecomastiei la bărbați?

Pieptul este alcătuit din două componente principale, țesutul glandular (ferm și dens) și țesutul gras (moale). Raportul dintre țesutul glandular și cel gras diferă de la individ la individ, iar în cazul ginecomastiei poate exista un exces din ambele. Dacă există predominant o extindere a țesutului gras difuzat la nivelul sânului, liposuctia este tratamentul potrivit. Aceasta implică aspirarea unei părți din țesut printr-un mic tub introdus printr-o incizie 3-4mm (vezi fișa liposucție pentru mai multe detalii). Daca țesutul glandular in exces este cauza principală a augmentării pieptului, poate fi necesar să fie excizat (tăiat) cu un bisturiu. Acest lucru va lăsa o cicatrice, de obicei în jurul marginii mamelonului. Această excizie poate fi efectuată ca intervenție singulară sau împreună cu liposucția. Diminuări majore care implică eliminarea unei cantități semnificative de țesut și a pielii, poate necesita incizii mai mari care vor avea ca rezultat cicatrici mai evidente.

 1. La ce să mă aștept după operație?

În urma intervenției chirurgicale pieptul este umflat și cu echimoze pentru o perioadă de timp și poate fi dificil în a evalua efectul complet al operațiunii. Pentru a ajuta la reducerea tumefierii, pacienții sunt adesea instruiți să poarte o haină cu presiune elastică timp de una sau două săptămâni. Este recomandat să se abțină de la exerciții fizice timp de aproximativ trei săptămâni și, în general, este nevoie de aproximativ șase săptămâni înainte de a reveni complet la activitățile cotidiene.
Recuperarea este destul de scurtă pentru această intervenție chirurgicală. În cele mai multe cazuri, persoanele se întorc la locul de muncă în doar câteva zile. Recuperarea completă poate dura până la o lună sau mai mult, dar veți putea relua multe din activitățile normale în această perioadă.

 1. Cat durează operația, este necesară spitalizarea?

Cele mai multe operațiuni pentru ginecomastie durează aproximativ 90 de minute pentru a fi  finalizată și se efectuează sub anestezie generală, sau, în unele cazuri, sub anestezie locală cu sedare. Nu este necesară spitalizarea peste noapte. De obicei nu sunt necesare nici tuburi de dren.

 1. Riscuri și efecte secundare asociate operației.

RISCURI SPECIFICE

 • Potențialele complicații ale intervenției chirurgicale sunt relativ rare. Acestea includ îndepărtarea inadecvată a țesutului mamar, un contur inegal a pieptului și scăderea sensibilității la nivelul sfârcului. Dacă s-a efectuat excizie, în loc de liposuctie, poate apărea un cheag de sânge care poate fi necesar să fie drenat la o a doua operație.
 1. Recuperare și câteva sfaturi pentru o recuperare bună.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH