Marirea sanilor cu implante mamare

Marirea sanilor cu implante mamare B-lite

Implanturile mamare B-lite cu 30% mai ușoare

Implanturile B-lite reprezintă o inovație în domeniul augmentării mamare. Spre deosebire de implanturile tradiționale din silicon, implanturile B-lite sunt mult mai ușoare, mai confortabile și asigură standarde mai înalte de siguranță și calitate. 

Cum sunt implanturile B-lite diferite de implanturile clasice?

Implanturile clasice sunt cele care conțin un gel siliconic, dar pot fi umplute și cu apă salină. Însă, aceste materiale sunt grele, lucru care poate duce la modificarea formei sânilor după intervenția de augmentare și la apariția altor complicații. În schimb, implanturile B-lite au o compoziție diferită, cu 30% mai ușoară.

 

Aceste implanturi au un înveliș elastic, umplut cu un gel siliconic în care se află microsfere goale. Microsferele au dimensiuni foarte mici, iar această combinație unică de substanțe și materiale ajută la scăderea greutății implanturilor fără a le fi afectată mărimea. Astfel, se pot obține sâni mai mari fără a mai exista problema stresului gravitațional asupra acestora și a modificării formei.

 

Implanturile B-lite sunt rezistente, iar riscul de rupere este unul foarte mic. Însă, în cazul puțin probabil în care acest lucru se va întâmpla, combinația de silicon și microsfere din interiorul implantului va preveni scurgerile. 

Tipuri de implanturi B-lite

Pacientele care doresc să urmeze o intervenție de mărire a sânilor pot opta pentru diverse mărimi și forme ale implantului B-lite. Mărimea implantului este exprimată în mililitri și în centimetri cubi sau în grame, dacă vorbim de greutatea acestuia. Înainte de orice, implantul este un corp cu anumite dimensiuni pe care chirurgul va trebui să îl potrivească anatomiei și dorințelor pacientului. De obicei, implanturile mari nu arată natural la o femeie slabă cu un torace mic.

 

Implanturile pot fi alese și în funcție de formă. Ele pot fi rotunde sau sub formă de lacrimă (anatomice). Ambele tipuri de implant au diferite proiecții care determină cât de mare va fi proiecția anterioară a sânului.

Implanturi B-lite rotunde

Aceste tipuri de implanturi sunt mai pline în partea de sus a sânului. Ele au formă rotundă, ne-anatomică, care ar putea face prezența implantului mai ușor de observat comparativ cu cele în formă de lacrimă.

Implanturi B-lite anatomice

Implanturile în formă de lacrimă au înălțimea și lățimea diferite, astfel încât pot fi adaptate formei toracelui. Așadar, acestea asigură un aspect mai natural al sânilor.

Ce beneficii oferă implanturile mamare B-lite?

Fiind o metodă mai modernă și mai sigură de augmentare mamară, implanturile B-lite vin cu o serie de avantaje.

Greutate micșorată

Combinația de substanțe din compoziția implanturilor B-lite are proprietatea specială de a le scădea greutatea fără a le scădea și mărimea. Astfel, implanturile B-lite mai mari sunt cu 30% mai ușoare decât cele clasice cu aceeași dimensiune. În afara faptului că sunt mai confortabile, acest lucru are și mai multe avantaje.

 

Stresul gravitațional este o problemă comună a implanturilor mamare. Pacientele își doresc o anumită dimensiune, însă își fac griji că pot avea de-a face cu probleme precum pierderea elasticității sânilor și lăsarea acestora. Însă, greutatea mai mică a B-lite asigură sâni mai fermi și mai frumoși.

Aspect normal și senzația naturală la atingere

Gelul siliconic care conține microsfere are o textură mai moale și are formă naturală. Astfel, pacienta nu va avea senzația de sâni grei sau artificiali, iar aceștia vor avea un aspect cât mai natural cu putință.

Grad ridicat de rezistență

În general, implanturile tradiționale necesită o nouă intervenție chirurgicală de refacere sau înlocuire după aproximativ 10 ani. Implanturile B-lite au un risc foarte scăzut de spargere sau deteriorare, iar operația de refacere nu este necesară.

Când se recomandă implanturile mamare B-lite?

Pacientele aleg această operație atât pentru a mări sânii, cât și pentru a le îmbunătăți forma. Datorită vârstei, sarcinilor, alăptării sau pierderii în greutate, sânii pot să își piardă din fermitate să devină lacși și căzuți. 

Mărirea sânilor poate să le îmbunătățească forma și să îi ridice într-o mică măsură. Unele femei au unul dintre sâni mai mare decât celălalt și, prin operația de mărire cu implant, se poate echilibra forma, mărimea și se poate realiza simetrizarea sânilor.

 

Implanturile B-lite sunt potrivite pentru toate pacientele care își doresc mărirea sânilor, însă sunt recomandate cu precădere în următoarele situații:

  • Pacientele nu doresc implanturi plasate submuscular/dual plane;
  • Augmentarea mamară are loc în urma unei intervenții de reconstrucție sau micșorare a sânilor;
  • Pacientele doresc implanturi de dimensiuni mai mari, peste 300 ml, deoarece acestea au o greutate mică pentru acest volum;
  • Țesutul de susținere nu este suficient de puternic;
  • Pacientele duc o viață activă.

Etapele procedurii de mărire a sânilor cu implanturi

Înaintea intervenției

În primă fază, medicul va realiza o consultație care include o discuție despre motivul pentru care doriți această operație, dar și consemnarea istoricului medical și a tratamentelor urmate de pacientă. Apoi, medicul va examina toracele și glanda mamară, va efectua câteva fotografii și va decide, împreună cu pacienta, ce tip și dimensiune a implantului se va folosi și cum se va desfășura operația. 

 

În cazul unei paciente supraponderale, care este însărcinată sau care dorește să rămână însărcinată, medicul va recomanda amânarea operației.

Intervenția propriu-zisă

Implanturile pentru augmentare mamară sunt plasate fie imediat sub sân, fie în spatele mușchiului pectoral, adică mușchiul din spatele sânului. Plasarea implantului în spatele sânului este cea mai simplă soluție tehnică. În schimb, plasarea implantului în spatele mușchiului oferă mai mult țesut care camuflează marginea superioară a implantului și poate fi avantajoasă la pacientele mai slabe.

 

Cel mai frecvent, implanturile sunt inserate prin efectuarea unei tăieturi în șanțul infra mamar. Alte locuri prin care se pot plasa implanturile sunt areola și axila. În cazuri rare, este necesară plasarea unui dren care va fi păstrat 24-48 de ore post-operator.

 

Operația durează aproximativ o oră, dar durata poate varia în funcție de complexitatea cazului și de procedurile adiționale efectuate. Aceasta se desfășoară în anestezie generală, iar pacienta poate părăsi spitalul în aceeași zi sau după 24 de ore.

Recuperarea în urma intervenției de augmentare mamară

Imediat după operație, pacienta va resimți o stare de oboseală, iar durerea va persista timp de aproximativ două zile. Aceasta va putea face duș la 24 de ore după intervenție. Durerea va fi controlată cu medicație și, în principiu, pacienta își va putea relua activitatea normală după o săptămână.

 

Va fi necesară și purtarea unui sutien special care să mențină poziția implantului timp de opt săptămâni. De obicei, se folosesc fire resorbabile ascunse în piele care nu trebuie suprimate. Sânii vor fi mai sensibili la contact fizic în primele 5-7 săptămâni.

Alte sfaturi utile pentru recuperare

Modificarea rezultatelor procedurilor chirurgicale pot apărea de-a lungul timpului datorită îmbătrânirii, expunerii la soare, pierderii sau creșterii în greutate, a sarcinii, menopauzei sau a altor circumstanțe fără legătură cu procedura în sine.

 

Chirurgia presupune coagularea vaselor de sânge pentru oprirea sângerării, iar activitatea fizică de orice fel poate determina deschiderea vaselor, sângerarea și/sau formarea de hematom. Activitățile care cresc pulsul și ritmul cardiac pot detemina echimoze și vânătăi adiționale, inflamație și necesitatea deschiderii operației pentru controlul sângerării.

Întrebări frecvente

Pot apărea complicații după operația de augmentare mamară cu implant B-lite?

Toate intervențiile chirurgicale sunt însoțite de o serie de riscuri, iar operația de mărire sâni cu implant nu face excepție. Deși complicațiile sunt improbabile, medicul le va comunica pacientei, pentru ca aceasta să le poată pune în balanță cu beneficiile operației.

 

Pe lângă riscurile asociate în general cu intervențiile chirurgicale, există câteva potențiale complicații asociate doar cu această operație în particular: contracția capsulară (capsula din jurul implanturilor se întărește și se simte în timpul palpării), implanturile se pot roti, își pot schimba forma și pot deveni vizibile, se pot sparge, pot apărea sânii căzuți. Însă, aceste riscuri sunt minimizate de utilizarea implanturilor B-lite. 

Ce se întâmplă dacă vreau să alăptez și am implanturi mamare?

Implanturile mamare nu interferează cu alăptarea. Nu s-a demonstrat că siliconul ar trece în laptele matern. Însă, amplasarea inciziilor pentru inserarea implanturilor ar putea afecta alăptarea. Inciziile periareolare pot interfera cu ductele glandelor mamare și, astfel, interferează cu alăptarea.

Examinarea sânilor cu mamografie sau ecografie este mai dificilă după operație?

Implanturile mamare nu fac mai dificilă examinarea sânilor în vederea detectării tumorilor. Totuși, implanturile interferează cu mamografia, de aceea este recomandată examinarea de către un radiolog experimentat. Uneori, pentru pacientele cu implanturi se va folosi RMN (rezonanță magnetică nucleară).

Care este prețul unei astfel de intervenții?

Costurile operației de mărire a sânilor e 3800 euro, iar cu implanturi B-lite e 5500 euro. Aceste costuri includ onorariul chirurgului, al anestezistului și spitalizarea, precum și toate medicamentele și materialele necesare la operație și pe durata spitalizării.

De ce să alegi operația de mărire sâni cu implant efectuată de Dr. Olimpiu Hârceagă?

Dr. Olimpiu Hârceagă a efectuat un stagiu de pregătire în serviciul de chirurgie a sânului din Oxford University Hospitals UK, unde a câștigat experiență în reconstrucția sânului și în proceduri estetice precum mărirea de sâni cu implant și grăsime proprie

 

Dr Olimpiu Hârceagă folosește implanturile mamare cu 30% mai ușoare decât celelalte implanturi existente pe piață și poate efectua proceduri cu anestezie tip TIVA care permite pacientului o trezire mai rapidă și o recuperare mai ușoară. Acesta poate realiza și alte intervenții estetice în zona mamară, precum ridicarea sânilor.

Există o mulțime de forme și dimensiuni ale implanturilor mamare care trebuie potrivite cu anatomia pacientului și cu dorințele lui. De aceea, dincolo de aspectele tehnice, operația de mărire sâni cu implant este o artă. Dacă dorești și tu să urmezi o intervenție de mărire a sânilor și să beneficiezi de avantajele implanturilor B-lite, te invităm să faci acum o programare!

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH