Lipofilling mamar – Operatia de marire a sanilor cu grasime proprie

Lipofilling mamar - Operatia de marire a sanilor cu grasime proprie

Ce este lipofilling-ul mamar

Lipofilling-ul este o procedură minim invazivă chirurgicală care presupune extragerea unei cantități de grăsime din țesutul adipos pentru a fi injectată la nivelul sânilor fie pentru mărirea acestora, fie pentru corectarea unor neregularități. Lipofilling-ul mamar nu prezintă riscuri crescute de eșec cum este cazul implantului cu silicon pentru mărirea sânilor. Grăsimea extrasă și injectată se integrează în țesuturile în care a fost transferată, făcând parte din același organism gazdă.

Augmentarea sânilor cu transfer de grăsime este considerată o abordare mai naturală de mărire, deoarece utilizează propriile celule de grăsime în locul materialelor artificiale precum implanturile cu silicon, iar rezultatele sunt satisfăcătoare și de lungă durată.

Beneficiile intervenției de mărire a sânilor fără operație, cu grăsime proprie

Beneficiile alegerii unei intervenții de mărire a sânilor fără operație, cu grăsime proprie sunt:

 • Grăsimea rămâne stabilă în zona în care a fost injectată și nu există riscul de deplasare ca în cazul implantului cu silicon;
 • Grăsimea este mult mai ușoară decât siliconul implantat pentru mărirea sânilor, oferind o senzație mai naturală;
 • Grăsimea injectată nu va provoca lăsarea sânilor în timp, aceasta având un volum mare la masă mică.
 • Nu există riscul de persistență a cicatricilor la nivelul sânilor după intervenție;
 • Slăbire și tonifiere în zona donatoare de grăsime pentru injectare;
 • Poate fi utilizată ca procedură adjuvantă după un implant sau în combinație cu un procedeu de implant ușor.

Etapele procedurii de mărire a sânilor fără operație

Înainte de operația de lipofilling mamar

Pacienta care urmează a fi supusă procedurii de lipofilling mamar trebuie să se pregătească în prealabil conform indicațiilor medicului specialist:

 • Evitarea administrării unor medicamente antibiotice;
 • Hidratarea cu lichide în mod recomandat.

Medicul specialist va conduce o evaluare mamară (ecografie) pentru a stabili condiția de sănătate a sânilor și dacă sunt pregătiți pentru intervenția de lipofilling mamar. Ecografia mamară este obligatorie în cazul oricărui tip de intervenție la nivelul sânilor.

Recuperarea după mărirea sânilor cu grăsime proprie

După procedura de mărire a sânilor cu grăsime proprie, pacienta va purta o compresă în cele două zone unde medicul a intervenit: zona pieptului și zona din care a fost extras țesutul adipos. În următoarele 48 de ore, este posibil ca pacienta să resimtă disconfort la nivelul sânilor, motiv pentru care medicul poate recomanda un tratament cu analgezice.

În perioada inițială de vindecare de aproximativ 6 săptămâni, este indicată purtarea unei bustiere speciale care va menține forma sânilor. O anumită cantitate din grăsimea injectată se reabsoarbe în organism. Bustiera va controla forma sânilor după reabsorbție. Pacienta își va putea relua activitățile obișnuite după prima săptămână de recuperare, acordând o atenție deosebită protejării sânilor în prima lună.

La ce rezultat trebuie să ne așteptăm după intervenția de lipofilling mamar?

Dacă intervenția de lipofilling mamar este realizată prin anestezie generală, simptomele pacientei post-operatorii pot implica: durere, senzație de greață, slăbiciune corporală și somnolență. Aceste aspecte sunt controlate cu ajutorul medicamentelor antiangice și antiemetice.

În prima săptămână după intervenție, zona pieptului și zona donoare de grăsime vor fi umflate și dureroase. Există posibilitatea formării echimozelor în cele două zone, care se vor retrage gradual, de la sine. După o perioadă de 3 luni de la intervenție, tumefierea sânilor va fi în proporție de 90% trecută, aceștia vor avea aproape forma finală dorită. La 6 luni, medicul chirurg va putea decide dacă este necesară încă o sesiune de lipofilling pentru atingerea dimensiunii planificate inițial.

Întrebări frecvente

Cui i se recomandă procedura de mărire a sânilor fără operație?

Procedura de mărire a sânilor fără operație se recomandă pacientelor care dețin un surplus de grăsime pentru extragere și injectare. Persoanele care sunt supuse intervenției de lipofilling mamar primesc un beneficiu dublu: reușesc să reducă o parte din excesul adipos inestetic prin liposucție și să își mărească sânii în mod natural.

Cum se realizează procedura de mărire a sânilor prin injectare cu grăsime proprie?

Procedura de mărire a sânilor prin injectare cu grăsime proprie se poate realiza fie sub anestezie locală, fie sub anestezie generală. Poate fi utilizată liposucția pentru extragerea și eliminarea grăsimii de pe coapse, abdomen, fese sau alte zone cu exces de grăsime. Cantitatea adipoasă extrasă și prelucrată se injectează prin mici înțepături subcutanate în zona sânilor, încercându-se evitarea injectării în țesutul glandular.

Procedura de mărire a sânilor prin injectare cu grăsime proprie are o durată de aproximativ 2 ore.

Câtă grăsime este necesară pentru mărirea sânilor?

De obicei se injectează aproximativ 300 de ml de grăsime prelucrată și filtrată într-un sân la o singură intervenție de lipofilling mamar.

Cât de mult poate crește dimensiunea sânilor prin lipofilling mamar?

Înainte de intervenția de lipofilling mamar, pacienta va discuta cu medicul specialist pentru a stabili care sunt dimensiunile sânilor dorite. Se face o evaluare a cantității de grăsime acumulată în organism și în funcție de posibilitatea de extragere a țesutului adipos prin liposucție, mărimea sânilor poate crește proporțional în mai multe sesiuni de lipofilling mamar.

Care sunt riscurile procedurii de augmentare mamară cu grăsime proprie?

Riscuri specifice:

 • Asimetria sânilor – grăsimea injectată poate să fie reabsorbită în organism în mod inegal;
 • Infecția la nivelul sânilor – este un risc cu posibilitate scăzută, dar care trebuie tratat de la primele semne și, de obicei, pacientei i se administrează un tratament antibiotic profilactic;
 • Sângerarea – este un risc limitat care nu constituie o problemă de sănătate sau de insucces al procedurii;
 • Eritemul – este provocat de grăsimea “moartă”, cea care este reabsorbită în organism și părăsește zona pieptului. Se poate manifesta până la o săptămână după intervenție, mai ales în cazurile unei cantități crescute de grăsime transferată. 

Care este prețul unei intervenții de mărire a sânilor cu grăsime proprie?

Costul unei sesiuni de extragere, prelucrare și injectare a grăsimii pentru mărirea sânilor este 4000 €. De obicei este nevoie de cel puțin două intervenții de injectare. Costurile includ toate materialele necesare, anestezia, operația propriu-zisă și perioada de spitalizare (24 de ore).

Contactați medicul specialist pentru o intervenție de mărire a sânilor cu grăsime proprie!

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH