Liposucția prin VASERLipo

Liposucție cu Vaser Lipo

Un abdomen plat, ferm, poate fi un obiectiv greu de atins de mulți dintre noi. Sportul, exercițiile fizice specifice, dieta echilibrată, hidratarea intensă, pot aduce rezultatele dorite. Există situații însă în care, cu tot efortul și perseverența, rezultatele întârzie să apară și atunci există posibilitatea cosmetizării chirurgicale a zonei abdominale

Formele mult visate, atât de femei, cât și de bărbați, sunt greu de atins în anumite situații. Chiar și o femeie slabă, poate avea probleme cu un abdomen proeminent sau cu mușchi abdominali lăsați după sarcini multiple. 

Acolo unde sportul și dieta nu dau rezultate, chirurgia estetică poate reprezenta șansa unei îmbunătățiri fizice. 

Astăzi, tot mai multe persoane apelează la operații de chirurgie estetică efectuate de Dr. Olimpiu Hârceagă pentru o redefinire fizică a corpului, dar și pentru deținerea controlului psihic.

  1. Ce trebuie să știți despre abdominoplastie și operația de liposucție?

Abdominoplastia este operația estetică pentru cosmetizarea zonei burții. Intervenția chirurgicală este una extrem de complexă. Prin abdominoplastie se înlătură excesul de grăsime și piele de la nivelul abdomenului, dar, în același timp, poate să implice și intervenție chirurgicală pentru repararea musculaturii slăbite. 

De asemenea, abdominoplastia poate fi asociată cu liposucția. În plus, abdominoplastia are ca rezultat și eliminarea vergeturilor.

  1. Ce presupune liposucția cu laser Vaser Lipo?

Tehnologia VASER a adus o revoluție în domeniul liposucției și liposculpturii cu ultrasunete. Procedura Vaser Lipo folosește ultrasunete cu o frecvență precisă pentru celulele de grăsime care sunt desprinse de pe structura de susținere și apoi aspirate. Metodele tradiționale de liposucție sunt asociate cu durere, edem, vânătăi, iar pacienții care suferă această procedură se plâng de timpul lung de recuperare. Aceste efecte adverse sunt mult reduse acum prin utilizarea procedurii VASER Lipo.

  1. Cui se adresează această intervenție?

Femeile, dar și din ce în ce mai mulți bărbați apelează la această operație pentru a scăpa de excesul de grăsime de la nivelul abdominal. 

Persoanele care își doresc o definire a zonelor problematice și o reducere a tesutului adipos. Zonele care pot fi tratate prin Vaser lipo sunt abdomenul, flancurile, bratele, coapsele etc. În urma unui consult, chirurgul plastician poate decide dacă sunteți eligibil pentru liposuctia Vaser sau dacă este nevoie și de abdominoplastie în cazul în care va confruntați cu un exces de piele în zona abdomenului.

  1. Cum trebuie să vă pregătiți pentru operație?

Păstrând o stare de sănătate cât mai bună și o greutate adecvată vârstei și înălțimii dumneavoastră. Aceste precauții vor ajuta la o vindecare rapidă, fără complicații. Dacă fumați, renunțați la fumat cu șase săptămâni înaintea operației. Acest lucru va ajuta la vindecare și va reduce șansele de complicații.

Nu trebuie să îndepărtați sau să radeți părul din vecinătatea zonelor unde vor fi plasate tăieturile pe piele. 

Menținerea unei igiene stricte va ajuta la reducerea riscului de infecție.

  1. Ce presupune operație?

Liposucția prin VASER folosește undele ultrasunete pentru a desface celulele adipoase, de pe structurile de suport. Nervii și vasele de sânge nu sunt influențați de frecvența ultrasunetelor specială pentru grăsime a Vaser Lipo, de aceea recuperarea și sângerarea sunt mult reduse

Pielea se retractează mai rapid și într-o măsură mai mare, deoarece ultrasunetele încurajează și amplifică acest lucru. 

Cu VASER Lipo depozitele de grăsime pot fi îndepărtate cu maximă precizie, astfel încât se pot scoate în evidență mușchii și se obține totodată un aspect rafinat al regiunii tratate.

Ceea ce deosebește VASER Lipo de alte proceduri de liposucție, precum cea clasică sau cea asistată laser, este capacitatea tehnologiei VASER de a distinge între țesutul adipos și celelalte structuri (vase de sânge, nervi, țesuturi de legătură). Datorită acestei inovații, lipoaspirația VASER minimizează riscul apariției unor leziuni la nivelul celorlalte țesuturi, din proximitatea zonei tratate.

Dr. Hârceagă Olimpiu combină tehnica VASER Lipo cu Tickle lipo, atât pentru a obține rezultate estetice dorite, cât și pentru minimizarea riscurilor și a perioadei de recuperare asociate acestei proceduri.

  1. Cât durează operație? Este necesară spitalizarea?

Studiile clinice au demonstrat rezultatele excelente pe care această alternativă sigură de liposucție le are asupra corpului. Pacienții care au ales liposucția VASER cu ultrasunete, au pierdut mai puțin sânge, decât cei operați prin metodele tradiționale de liposucție.

De asemenea, s-a constatat că majoritatea pacienților operați prin această procedură și-au putut relua activitățile cotidiene în doar câteva zile. Primele rezultate ale intervenției sunt vizibile imediat după operație, iar cele finale după o perioadă de 3 – 6 luni.

Astfel, atât pacienții, cât și medicii, au putut observa avantajele VASER Lipo:

  • rezultate nete, predictibile, de finețe;
  • durere minimă;
  • tumefacție redusă;
  • recuperare rapidă;
  • îmbunătățirea retracției pielii ( ”strângerea pielii”);
  • tehnică îndeajuns de delicată, cât să fie efectuată și sub anestezie locală.

  1. Ce presupune recuperarea postoperatorie?

Sfaturi pentru o bună recuperare:

  • Expunerea la soare direct sau în saloane de bronzare 

Expunerea la soare determină deteriorarea pielii. Etalarea zonelor operate și a liniilor de sutură poate determina o vindecare deficitară și schimbări de culoare hipo sau hiperpigmentare. 

Pacienții care vor să se expună la soare pentru a se bronza, trebuie să își informeze medicul și să amâne această activitate până când este lipsită de riscuri. Efectele nefaste ale expunerii la soare apar și atunci când sunt utilizate creme de protecție solară.

  • Călătorii 

Orice procedură chirurgicală implică riscuri și complicații posibile, care pot întârzia vindecarea și întoarcerea la viața normală. Trebuie să anunțați medicul chirurg asupra planurilor de călătorie, al întâlnirilor importante stabilite, astfel încât planificarea operației să poată fi făcută eficient. Nu există garanții că o să fiți capabili să vă întoarceți la timp la activitățile programate.

  • Rezultate pe termen lung

Modificarea rezultatelor procedurii chirurgicale pot apărea în cursul timpului, pe fondul îmbătrânirii, al expunerii la soare, pierderii sau creșterii în greutate, sarcinii, menopauzei sau altor circumstanțe fără legătură cu procedura în sine.

  • Informații pentru pacienții de sex feminin 

Este important să comunicați medicului chirurg dacă folosiți anticoncepționale sau dacă aveți cea mai mică suspiciune că ați putea fi însărcinată. Multe antibiotice pot scădea eficiența pilulelor anticoncepționale.

  • Relații intime după procedura chirurgicală 

Chirurgia presupune coagularea vaselor de sânge pentru oprirea sângerării, iar activitatea fizică de orice fel poate determina deschiderea vaselor și sângerare și/sau formarea de hematom. 

Activitățile care cresc pulsul și ritmul cardiac pot determina echimoze și vânătăi adiționale, inflamație și necesitatea deschiderii operației pentru controlul sângerării.

  1. Care sunt riscurile la care vă expuneți dacă apelați la liposucție?

Putem vorbi de anumite complicații, asociate chirurgiei, ce pot apărea ca urmare a liposucției. În cazul în care pacienții au anumite boli, folosesc suplimente nutritive sau diverse medicamente, există riscul ca acestea să întârzie procesul de vindecare. 

Vindecarea poate fi întârziată și de inflamație, sângerare sau de o procedură chirurgicală cu anestezie generală de durată mare. De aceea este important ca fiecare aspect în parte să fie adus la cunoștință medicului chirurg, care va găsi soluția potrivită. 

Sângerarea este posibilă atât pe timpul intervenției chirurgicale, cât și după, dar în cazuri destul de rare. Complicațiile apar extrem de rar, iar dacă sunt urmate indicațiile postoperatorii oferite de medicul chirurg, totul va fi bine. 

De asemenea, puteți să vă treziți în situația în care aveți un hematom, ca urmare a traumei locului supus intervenției. Concomitent vor apărea vânătăi sau echimoze, care vor dispărea în câteva săptămâni. 

Atenție la infecții. Aceste manifestări nu sunt obișnuite, dar vă puteți confrunta cu ele. Este important să informați medicul înainte de procedură, iar în cazul în care observați infectarea locului operat neapărat vizitați doctorul. 

Orice leziune sau traumă asupra pielii se va solda cu o cicatrice. Suturile pot lăsa și ele semne pe pielea sensibilă. 

Pielea este cel mai mare organ de protecție pentru corpul uman, iar sensibilitatea căpătată de aceasta, ca urmare a intervenției chirurgicale, este cunoscută. Nu vorbim însă de probleme ce devin cronice, ci de elemente care vor dispărea sau se vor diminua în timp. 

Foarte rar au fost înregistrate cazuri în care durerea, ce apare ca o reacție normală la trauma organismului, să se transforme în una cronică. 

Dintre complicațiile care pot să apară și pot fi cauzate de anestezia generală, trebuie să amintim în primul rând tocmai acest tip de anestezie. În plus, șocul intervenției poate duce la complicații rare și la infecții, precum și la apariția unor reacții alergice, manifestate la creme, lipici, medicamente etc. 

Cele mai importante complicații, la care trebuie să acordați mare atenție, sunt cele de natură cardiacă și pulmonară. Există riscul apariției cheagurilor de sânge sau chiar a colapsului parțial al plămânilor după anestezia generală. Nici măcar medicul anestezist nu poate anticipa reacția organismului la anestezie, de aceea are mare nevoie de informațiile oferite în cadrul discuției preliminare intervenției chirurgicale. Până și cele mai mici detalii ale vieții dumneavoastră și ale comportamentului și stilului de viață îi pot oferi indicii importante. 

Orice lucru care vi se pare suspect trebuie să ajungă în atenția medicului chirurg înainte de operație, dar și după. Trebuie să vă monitorizați cu mare atenție semnele vitale și să mergeți de urgență la medic, dacă apare ceva ce vă trezește suspiciuni.

  1. Care este prețul pentru operația de abdominoplastie?

Costurile acestei intervenții încep de la 1.800 euro/zona, prețul pentru liposucție modificându-se în funcție de numărul de zone targetate, precum și de tipologia fiecărui caz.

Alături de liposucție, femeile optează și pentru alte intervenții chirurgicale pentru a se simți frumoase. Una dintre acestea este blefaroplastia, care le oferă un aspect proaspăt al pleoapelor superioare sau al părții de jos, de sub ochi. 

În topul preferințelor femeilor se numără și operația de ridicare a sprâncenelor, lifting facial, precum și operația estetică pentru urechi decolate, astfel încât întregul chip să fie redefinit. 

Liposucția este o intervenție chirurgicală care duce la rezultate foarte bune. Totul ține de tehnica folosită de medicul chirurg estetician, pentru că inovațiile aduc cu ele un răspuns pozitiv, rapid și vindecare pe o perioadă redusă de timp. Aspectul neted și uniform al zonei abdominale se poate obține mult mai simplu. 

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH