Chirurgie organe genitale

Chirurgie organe genitale femei

  1. Chirurgie estetică organe genitale femei.

Chirurgia estetică a organelor genitale feminine, sau „designer vaginas “, includ o serie de proceduri chirurgicale concepute pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Se pretinde că, în unele cazuri și funcția sexuală poate fi îmbunătățită.
Cele mai frecvent solicitate proceduri sunt cele de reducere a labiilor ( „labioplastie“) și îngustarea vaginală („vaginoplastia“). Alte proceduri includ liposuctie la muntele pubian; injecții de grăsime la labii sau la muntele pubian pentru a da un aspect întinerit acestor zone; îndepărtarea sau reducerea pielii din jurul clitorisului ( „circumcizie a clitorisului“), pentru a îmbunătăți sensibilitatea acestuia; reconstrucția himenului din motive culturale. Terapia cu laser este folosită pentru îndepărtarea ridurilor labiale; transplant de păr pentru hypotrichosis al muntelui pubian.

  • Reducerea labială

Reducerea labială include o serie de operații menite să reducă mărimea și gradul de protuberanță a labiilor mici sau ale „buzelor interioare“ ale vaginului. Cel mai frecvent motiv pentru care femeile solicită această operație se datorează faptului că labiile sunt percepute ca fiind prea mari și inestetice. Un număr mic de femei afirmă că dimensiunea mare a labiilor le face vizibile în îmbrăcăminte strâmtă, sau când fac sport, sau fac mersul cu bicicleta inconfortabil. Altele întâmpină probleme la penetrare.

Procedura este relativ simplă, excizându-se o zona a labiilor mici folosind mai multe incizii; aceasta poate fi efectuată sub anestezie locală. Plasarea atentă a cicatricei este importantă, pentru a preveni cicatrizarea dureroasă a marginilor labiilor.

  • Plastia vaginului

Operațiile de îngustare a vaginului sunt solicitate de unele femei care simt ca vaginul lor a devenit lax după o naștere, sau odată cu vârsta. Ca urmare, acestea susțin că actul sexual este mai puțin satisfăcător pentru ele sau partenerul lor. Procedura poate fi una simplă care rezultă în plasarea unor suturi la Introitus (orificiul vaginal) sau poate implica excizarea excesului de mucoasa vaginală împreună cu o strângere a mușchilor peretelui vaginal posterior.

Prima procedura nu este larg răspândită. A doua procedură este de obicei efectuată sub anestezie generală, și utilizată mai frecvent de ginecologi. Perforarea intestinului este una dintre cele mai grave complicații care pot apărea.

Strângerea vaginului poate fi realizată printr-o tehnică non chirurgicală cu laser CO2 prin care se induc mici puncte de arsură în mucoasa vaginului care prin vindecare și cicatrizare se strâng. Efectul nu este atât de dramatic ca și în cazul tehnicii prin operație.

  • Liposucție sau „liposculptură“

Liposucția sau „liposculptura“ muntelui pubian poate fi o procedură izolată sau realizată în combinație cu liposucția abdomenului sau a coapselor. Aspectul muntelui pubian este sporit prin îmbunătățirea definirii acestuia. În contrast, injecțiile de grăsime în muntele pubian sau la labiile mari scot în evidență aceste structuri, oferindu-le un aspect mai tineresc.
Circumcizia clitorisului sau îndepărtarea pliului pielii din jurul clitorisului, se face pentru a expune clitorisul si a-l face mai sensibil. Cu toate acestea, există puține informații cu privire la rezultat, altele decât anecdotice.

  1. Cum pot să ajut ca operația să fie un succes?

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH