Abdominoplastie, miniabdominoplastie

Abdominoplastia, miniabdominoplastia

 1. Ce este operația de Abdominoplastie, miniabdominoplastia?

Operația de Abdominoplastie, cunoscută și sub denumirea de subțierea abdomenului, este o operație efectuată pentru a îndepărta pielea și grăsimea în exces, sau pentru a obține un abdomen plat, care apare de cele mai multe ori după sarcină sau după scăderea sau luarea în greutate. Aceasta poate ajuta la revenirea mușchilor peretelui abdominal în cazul în care aceștia au fost împinși în afară, în special în zona mediană (cunoscută sub numele de „divarification a recti“). Vergeturile pot fi în unele cazuri îndepărtate sau strânse pentru a le face mai puțin evidente.
În mod ideal, greutatea d-voastră va fi la un nivel normal înainte de operație. Abdominoplastia nu este recomandată persoanelor supraponderale, sau efectuată cu scopul de a pierde in greutate. Pentru persoana cu indicație potrivită, abdominoplastia poate face o diferență majoră în încrederea de sine și calitatea vieții acesteia.

 1. Costurile operației de Abdominoplastie, miniabdominoplastie.

Costul operației de Abdominoplastie, miniabdominoplastie depind de tehnica operatorie folosită și de proceduri concomitente. Costul e 3800 euro. Costul include onorariul chirurgului, anestezistului și spitalizarea precum și toate medicamentele și materialele necesare la operație și pe durata spitalizării.

 1. Ce se întâmplă înaintea operației?

Veți avea o întâlnire cu chirurgul pentru a discuta despre motivul pentru care doriți o intervenție chirurgicală și despre ceea ce doriți exact. Chirurgul va lua la cunoștință despre orice boli de care suferiți sau ați suferit în trecut. De asemenea, va fi informat despre orice medicație sub care vă aflați, inclusiv remedii din plante și medicamente care nu sunt prescrise de medicul dumneavoastră.
Chirurgul vă va examina abdomenul, și poate face unele fotografii pentru evidențele medicale. Vă va întreba dacă doriți să aveți pe cineva cu d-voastră în timpul examinării, și vă va ruga să semnați un formular privind consimțământul pentru preluarea, stocarea și utilizarea fotografiilor.
Chirurgul va măsura înălțimea și greutatea dumneavoastră pentru a se asigura că este sigur pentru d-voastră să faceți această operație. Dacă sunteți supraponderală, gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, chirurgul poate sugera amânarea operației.

 1. Cum pot să ajut ca operația să fie un success?
 1. Cum se face operația de Abdominoplastia, miniabdominoplastia?

Operația Standard de abdominoplastie.
Acesta este cel mai frecvent tip de abdominoplastie. Se face o tăietură pe corp, de la un șold la altul și în jurul buricului (ombilic). Pielea în plus și grăsimea sunt îndepărtate de la nivelul superior al părului pubian până la ombilic. Mușchii de mai sus și de sub ombilic sunt strânși. Pielea este apoi cusută laolaltă rezultând o cicatrice circulară în jurul buricului și o cicatrice lungă de-a lungul abdomenului inferior.

Mini abdominoplastia
În acest caz, se îndepărtează o cantitate mai mică de piele și grăsime din abdomenul inferior, cu toate că și în acest caz va rezulta o cicatrice lungă orizontală deasupra parului pubian. Uneori, mușchii vor fi, de asemenea, strânși. Nu va rămânea nicio cicatrice în jurul ombilicului, care poate fi întins căpătând o formă diferită.

În cazul operației de mini abdominoplastie va rezulta un efect mai mic decât în cazul operației de abdominoplastie standard.

Abdominoplastie de tip fleur-de-lis
Pentru pacienții cu un exces mare de piele atât pe abdomenul superior cât și cel inferior, ar putea fi adecvată o operație de abdominoplastie de tip fleur-de-lis. În acest caz pe lângă tăietura longitudinală se efectuează și una verticală, astfel că cicatricea care va rezulta va semăna cu o ancoră.

Alte opțiuni:
Puteți lua în considerare, de asemenea, următoarele opțiuni.

 • Să faceți și Liposucție (operație în care grăsime este aspirată printr-un tub introdus prin mici tăieturi) înainte sau după abdominoplastie, Pentru a subția peretele abdominal. Acest lucru este util, dar rezultatele pot fi imprevizibile. Doar operația de Liposucție are un efect mai redus decât abdominoplastia.
 • O operație majoră de abdominoplastie, în care vi se va extrage piele și țesut gras în exces din partea inferioara a spatelui si deasupra soldurilor. În urma acestei operații, cicatricea se va întinde în jurul părții inferioare a spatelui.
 • O operație de abdominoplastie endoscopica, caz în care mușchii abdominali sunt strânși printr-o scurtă incizie laterală deasupra parului pubian. Pielea nu este eliminată, dar poate fi efectuată Liposucție.
 • O operație de apronectomie, care este de fapt o mini operație modificată de abdominoplastie pentru cazurile în care aveți o mulțime de piele și grăsime atârnând peste zona pubiană. Cu această ocazie, doar excesul de piele și grăsime vor fi eliminate. Acesta va lăsa însă o lungă cicatrice laterală.

Dacă aveți cicatrici în urma operațiilor anterioare, cicatricile rezultate din operația de  abdominoplastie pot fi ajustate pentru a se potrivi cu cicatricile pe care le aveți deja.

 1. Cat durează operația, este necesară spitalizarea?
  Intervențiile de adminoplastie sunt de obicei efectuate sub anestezie generală (Așadar veți fi adormit). Operația durează aproximativ trei ore, și vor necesita, de cele mai multe ori, până la trei zile de spitalizare.

Când vă veți trezi din operație este posibil să aveți o sondă de lichid pentru a vă hidrata pe timpul în care nu puteți bea apă. S-ar putea fi vă fie administrate antibiotice pentru a menține rana curată. De asemenea, este posibil să aveți tuburi de drenaj în abdomenul inferior pentru scurgerea fluidelor sau sângelui. Aceste tuburi vor fi scoase atunci când sângele sau fluidul s-au oprit din scurgere, de obicei, înainte de a fi externat. Veți simți abdomenul strâns și inflamat. Analgezicele de uz general ar trebui să fie suficiente pentru a vă menține într-o stare confortabilă.

 1. La ce să mă aștept după operație
Prima săptămână

După abdominoplastie, vă vor fi aplicate bandaje pe abdomen si veți avea, cel mai probabil, tuburi mici, temporare de drenaj introduse sub piele pentru a preveni colectarea de lichid. Chirurgul plastician va prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă simțiți cât mai confortabil. Chirurgul plastician poate recomanda, de asemenea să dormiți într-un fotoliu, mai degrabă decât un pat pentru a menține corpul într-o poziție flexată și pentru a face mai facilă ridicarea.

Veți fi încurajat să vă ridicați și să mergeți cât mai curând posibil după intervenția chirurgicală. Pentru că nu veți fi capabil să stați în poziție complet verticală timp de cel puțin o săptămână, mersul pe jos poate fi oarecum dificil la început. Este important a maximiza circulația sângelui în această etapă a procesului de recuperare prin mișcare.

Până la sfârșitul primei săptămâni, toate tuburile vor fi eliminate, vi se vor scoate firele, iar vânătăile abdominale și tumefierea vor fi atins punctul culminant.

Primele câteva săptămâni

Va fi necesar, de asemenea, să aveți grijă să nu vă ridicați sau apleca brusc, sau alte astfel de mișcări ale abdomenului în timpul acestei etape de recuperare incipientă. După 3-4 sau mai multe săptămâni, echimozele abdominale și zonele umflate vor începe în mod evident, să dispară.

După câteva luni

După câteva luni, veți începe să vedeți îmbunătățiri în urma operației de abdominoplastie. În acest moment ar trebui să vă bucurați de sensibilitate completă și confort în zona abdominală, și veți observa că cicatricile în urma inciziilor încep să se estompeze.

 1. Riscuri și efecte secundare asociate operației..
Riscuri specifice operației
 • Cicatricile în urma operației vor rămâne. Acestea vor fi, de obicei, de culoare roșie la început, apoi violet, apoi se vor estompa începând cu 12 pana la 18 luni postoperator. Principalele cicatrici sunt transversale peste abdomenul inferior și în jurul buricului. Forma cicatricilor vor depinde de tipul de abdominoplastie folosit. În unele cazuri, aceste cicatrici pot deveni mai maro, mai groase, de culoare roșie sau chiar dureroase, și poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a le corecta.
 • Seromul Acesta este locul în care se colectează lichidul în abdomen. Lichidul poate fi necesar să fie drenat printr-un ac introdus prin piele, fie prin altă operație. Acest lucru poate afecta rezultatul final al intervenției chirurgicale.
 • Infecția Dacă apare o infecție a rănii, ar putea fi nevoie de antibiotice sau de o altă operație. Acest lucru poate afecta rezultatul final al intervenției chirurgicale.
 • Tumefiere, echimoze și durere. Vor exista unele tumefieri și vânătăi pe abdomen după operație, iar acest lucru poate dura luni de zile până să treacă. Pot apărea dureri pe termen lung, dar acest lucru este mai puțin frecvent.
 • Senzație de plin și „ileus paralitic“
 • S-ar putea să vă simțiți sătul după ce veți consuma cantități relativ mici de produse alimentare. În cazuri rare, un segment al intestinului se poate „bloca“ pentru câteva zile, provocând umflarea abdomenului, vărsături și constipație. Acest lucru este rar și se va rezolva de la sine, dar poate afecta pe termen lung obiceiul de a mânca în mod obișnuit.
 • Probleme de vindecare. Uneori vindecarea acestor răni poate dura mai mult decât în ​​mod normal, sau marginile pot intra în colaps. De obicei, aceste probleme sunt remediate prin pansarea rănilor, dar pot prelungi durata de recuperare și pot înrăutăți cicatricile. Fumătorii sunt mai susceptibili în a avea probleme de vindecare.
 • Cicatricile nu vor fi simetrice exact și s-ar putea să aveți mici umflături. Peretele abdomenului superior de deasupra cicatricii este mai gros decât sub cicatrice, așadar poate rămâne o protuberanță de grăsime deasupra cicatricii. Liposucția poate ajuta la remedierea acestui lucru. De asemenea, ombilicul poate fi ușor descentrat.
 • Deteriorarea structurilor profunde Deși acest lucru este rar, operația poate deteriora structurile profunde, inclusiv nervii, vasele de sânge, mușchii și intestinul (partea intestinului de sub stomac). Această deteriorare poate fi temporară sau permanentă.
 • Pierderea alimentarii cu sânge a pielii, ombilicului, sau a grăsimii. Unele zone ale pielii, zone de grăsime sau ombilicul pot muri (necroză), în cazul în care alimentarea cu sânge s-a pierdut în urma intervenției chirurgicale. Acest lucru poate însemna că aveți nevoie de o altă operație, care poate afecta rezultatul final al intervenției chirurgicale. Pot exista noduli acolo unde a apărut necroza.
 • Rezultat nesatisfăcător. Uneori, pacienții nu sunt mulțumiți cu rezultatul operației lor de abdominoplastie. Acest lucru poate fi legat de aspectul sau de felul cum resimt abdomenul, ori de faptul că uneori abdomenul nu este conform așteptărilor lor. Este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră, înainte de a avea o intervenție chirurgicală, despre aspectul pe care-l doriți, și dacă acest lucru poate fi realizat în condiții de siguranță, având un rezultat pozitiv.
 • Schimbări în decursul timpului. Aspectul abdomenului d-voastră se va schimba, ca urmare a îmbătrânirii sau a altor circumstanțe care nu sunt legate de intervenția chirurgicală, cum ar fi luarea sau pierderea in greutate. Posibil să aveți nevoie intervenții chirurgicale suplimentare sau alte tratamente pentru a menține rezultatele abdominoplastiei. Exercițiile fizice pentru mușchi efectuate cu atenție și menținerea greutății constante vor ajuta la menținerea rezultatului operației.
 1. Recuperare și câteva sfaturi pentru o recuperare bună.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH