Reducție bula lui Bichat

Reducție bula lui Bichat

  1. Ce este Bula grăsoasă a lui Bichat

Reducția bulei grăsoase a lui Bichat este o procedură comună de chirurgie cosmetică realizată pentru reducerea grăsimii obrazului și subțierea siluetei feței.

Bula grăsoasă a lui Bichat se găsește la nivelul obrazului și are dimensiunea unui miez de nucă. Acest depozit de grăsime este localizat în obraz între aripa nazală și colțul gurii. Funcția bulei grăsoase este de asistență la supt pentru copii și pentru asigurarea unui plan de glisaj pentru mușchii masticatori. Atrofia bulei grăsoase apare la pacienții cu HIV sau în cazurile de înfometare iar hipertrofia bulei este normală la copiii mici.

  1. Cine este un pacient potrivit pentru reducția bulei grăsoase

Unii pacienți au o față foarte rotundă datorită unei bule grăsoase mari. Bula lui Bichat are mai multe localizări la nivelul feței: la nivelul tâmplei, pterigoidian și al obrazului. Tratamentul corect este reducțía bulei și nu excizia în totalitate. Reducția excesivă poate determina o față suptă care nu este frumoasă, mai ales la vârste mai înaintate când apare oricum o atrofie a grăsimii.

Pacientul potrivit pentru această procedură este cineva cu o față rotundă grea, cu obraji grei și cu un raport anormal între obraji și restul feței. De obicei este o problemă ereditară. Liposucția acestor depozite de grăsime profunde este o procedură riscantă pe care nu o recomand, motivele sunt riscul crescut de traumatizare a unei structuri importante care este în vecinătate ca și ramuri ale nervului facial, ductul glandei paratide, vena facială

  1. Cum se realizează intervenția de reducție

Bula grăsoasă de la nivelul obrazului se reduce printr-o intervenție în interiorul obrazului unde se practică o incizie mică la nivelul mucoasei după care se pătrunde prin interiorul mușchiului buccinator în interiorul obrazului și imediat în spatele mușchiului se găsește grăsimea. Cantitatea de grăsime este evaluată preoperator, de obicei reducția se face conservator niciodata nu este excizată intreaga cantitate de grăsime. Incizia este suturată cu fire resorbabile. De obicei intervenția este realizată în anestezie locală potențată cu sedare.

  1. Cât durează recuperarea după intervenție

În general recuperarea este de 3-5 zile, anumiți pacienți se umflă semnificativ, iar alții mai puțin. Rezultatul final va putea fi evaluat la 3 luni distanță post operator când edemul s-a retras complet iar cicatricea este maturata. În general procedura va avea ca și rezultat o față mai subțire lateral de aripa nazală și colțul gurii. De obicei procedura durează 1 oră și poate fi realizată concomitent cu alte proceduri precum liftingul facial, liposucția de față, implante faciale.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH