Midface lift

Lifting facial midface - Costuri și procedură

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră începe să-și piardă elasticitatea naturală, devine mai subțire și mai laxă și începe să se lase.Trecerea anilor și stilul de viață vor afecta însă nu doar pielea, ci și mușchii, ligamentele, grăsimea și toate celelalte structuri de sub ea, iar primele semne ale îmbătrânirii nu vor întârzia să apară. De multe ori, se întâmplă ca acestea să fie mai evidente în zona mijlocie a feței, în special în zona obrajilor și sub ochi, unde țesuturile se lasă și își pierd din volum.[3] 

O operație estetică pentru față poate fi soluția pe care o căutați atunci când doriți să ștergeți urmele timpului de pe chipul dumneavoastră și să vă recăpătați aspectul tineresc. Există mai multe tipuri de lifting facial, dar dacă problemele care vă deranjează sunt localizate în zona mijlocie a feței, liftingul facial midface ar putea fi

 1. Ce înseamnă lifting facial midface?

Atunci când se gândesc la un lifting facial, multe persoane tind să presupună, în mod greșit, că acesta tratează toate regiunile feței. De fapt, un lifting facial tradițional tratează doar cele două treimi inferioare ale feței. Dacă sunt necesare și intervenții deasupra ochilor, acesta este combinat cu un lifting al sprâncenelor. Fiecare tip de lifting facial are beneficiile sale. 

Liftingul facial midface se concentrează pe zona mijlocie a feței, de la colțul ochilor până la colțul gurii, în special pe obraji. Spre deosebire de un lifting standard, acesta nu vizează însă zona bărbiei sau a frunții. Este o opțiune excelentă pentru cei care își doresc un aspect mai tânăr, pomeți proeminenți și să netezească ridurile de expresie provocate de râs.[3][4]

 1. Care este procedura pentru lifting facial midface?

Procedura propriu-zisă și tot ce presupune aceasta, de la pregătire până la recuperare, poate varia de la un pacient la altul și în funcție de tehnicile folosite. În timpul consultației inițiale, în cadrul căreia se vor discuta aspecte precum istoricul dumneavoastră medical, tratamentele medicamentoase pe care le urmați și așteptările pe care le aveți, chirurgul vă va explica în detaliu ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti și cum se va desfășura procedura.

 1. Pregătirea înainte de operație

În general, înainte de o astfel de intervenție, se vor efectua anumite teste și analize pentru a vă evalua starea de sănătate și a preveni apariția unor complicații, vi se va recomanda să întrerupeți administrarea anumitor medicamente (ex: antiinflamatoare nesteroidiene) cu cel puțin 2 săptămâni înainte de operație și să renunțați la fumat cu cel puțin 6 săptămâni înainte.[1]

 1. Intervenția de lifting facial midface

Procedura se poate efectua sub anestezie generală sau cu sedarea intravenoasă și anestezia locală. Chirurgul va face începe prin a face incizii mici, a căror localizare poate varia în funcție de tehnică folosită. Va strânge apoi mușchii și va manipula pungile de grăsime (pungile malare) de sub piele pentru a: 

 • Ajuta la netezirea pliurilor și a ridurilor; 
 • Îndepărta excesul de piele; 
 • Ridica și strânge pielea feței; 
 • Reda volumul zonei din jurul ochilor.[3]

Poate fi asociat și cu alte tipuri de lifting, cum ar fi cel al gâtului sau al sprâncenelor, sau cu o blefaroplastie.

 1. Recuperarea după operație

După finalizarea intervenției, fața dumneavoastră va fi bandajată pentru a reduce vânătăile și tumefierea. Este normal să existe o oarecare amorțeală a obrajilor și urechilor; poate persista câteva săptămâni sau luni. Pentru a reduce umflarea, este indicat să dormiți cu capul mai ridicat decât restul corpului.
Majoritatea pacienților își pot relua activitățile după aproximativ 2-3 săptămâni; în acest interval de timp, se recomandă însă evitarea efortului fizic de orice natură (inclusiv ridicarea de obiecte grele), saunei, masajului și întreținerea de relații sexuale.[1][3]

 1. Care este candidatul ideal pentru lifting facial midface?

Pentru a putea fi considerat un candidat bun pentru o astfel de procedură, trebuie să aveți o stare de sănătate bună, să nu fumați și să aveți una sau mai multe dintre următoarele probleme: 

 • Pliuri nazolabiale proeminente; 
 • Pierderea elasticității pielii și a volumului în zona obrajilor; 
 • Riduri de expresie în zona mediană a feței; 
 • Aspectul dumneavoastră actual nu vă mulțumește.

De asemenea, este important să înțelegeți ce rezultate se pot obține în urma acestei proceduri, să aveți așteptări realiste și să fiți dispusă să urmați instrucțiunile chirurgului pentru a contribui la succesul operației.[2][5]

 1. Care sunt costurile operației de lifting facial midface?

Costurile unei proceduri de lifting facial midface pot varia de la 2500 de euro la 4000 de euro, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Acestea includ însă onorariul chirurgului, anestezistului și spitalizarea, precum și toate medicamentele și materialele necesare pentru operație și pe durata spitalizării. Pentru un preț personalizat, vă rugăm să ne contactați.

 1. De ce să apelezi la Dr. Olimpiu Hârceagă?

Ca în multe alte cazuri, succesul unei astfel de proceduri depinde de expertiza și experiența chirurgului pe care îl veți alege. Iată câteva motive pentru care ar trebui să apelați la dr. Olimpiu Hârceagă:  

 • Are dublă specializare în Chirurgie Plastică și Dermatologie;
 • A efectuat 11 ani de specializare, dintre care 3 în străinătate;
 • A lucrat ca rezident în serviciul de chirurgie plastică al spitalului John Radcliffe Hospital parte a Oxford University Hospitals, unul dintre cele trei mari servicii de chirurgie plastic din UK, și a efectuat stagii de pregătire în Belgia, în Spitalul Universitar UZ Brussel, în Stuttgart, la Marrien Hospital, și în Munchen Bogenhausen Klinikum;
 • Este un perfecționist, caracterizat de atenția la detalii și pentru care fiecare jumătate de milimetru contează; 
 • Este mereu dispus să răspundă la toate întrebările pacienților săi și să-i ajute să aleagă cea mai bună soluție pentru a obține rezultatele dorite; 
 • Folosește cele mai noi tehnici disponibile; 
 • Poate realiza o serie largă de proceduri chirurgicale și nonchirurgicale; 
 • Puteți beneficia de consultație video gratuită.
 1. Întrebări frecvente

Cât durează operația?

Intervenția durează, de obicei, aproximativ 2 ore, dar durata acesteia poate varia de la un pacient la altul, în funcție de procedurile cu care este asociată. 

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Recuperarea completă după un lifting facial poate dura câteva luni, dar majoritatea oamenilor vor vedea rezultate complete în 2 până la 3 luni. În general, acestea se pot menține până la 10 ani.[3]

Care sunt riscurile operației?

Procedura de lifting facial midface este, în general, considerată sigură. Dar, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există anumite riscuri ce trebuie luate în calcul. Lista acestora include umflăturile prelungite, durerea, complicațiile de la anestezie și cicatricile vizibile.

 1. Părerea pacienților

Atunci când semnele trecerii timpului își pun amprenta pe chipul nostru, liftingul facial chirurgical, fie că este vorba de liftingul facial standard, mini liftingul facial sau, ca în cazul de față, liftingul facial midface, ne pot ajuta să ne recăpătăm aspectul tineresc. Programați-vă la o consultație pentru a afla ce procedură, chirurgicală sau nonchirurgicală, vi se potrivește și ce rezultate puteți obține. 

Bibliografie: 

 1. “Facelift and Necklift | the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons.” Baaps.org.uk, 2022, baaps.org.uk/patients/procedures/12/facelift_and_necklift#:~:text=What%20is%20facelift%20and%20necklift,the%20skin%20of%20the%20neck.. Accessed 22 July 2022.
 2. “Facelift Guide.” ABCS, 11 July 2020, www.americanboardcosmeticsurgery.org/procedure-learning-center/face/facelift-guide/. Accessed 22 July 2022.
 3. Gallagher, Grace. “Everything to Know about a Mid-Facelift.” Healthline, Healthline Media, 20 Jan. 2021, www.healthline.com/health/cosmetic-surgery/mid-face-lift. Accessed 22 July 2022.
 4. LeRoy, John. “Comparing Upper Facelift, Mid Facelift and Lower Facelift.” American Society of Plastic Surgeons, American Society of Plastic Surgeons, 15 June 2018, www.plasticsurgery.org/news/blog/comparing-upper-facelift-mid-facelift-and-lower-facelift. Accessed 22 July 2022.
 5. Paloma Pérez, and Marc H Hohman. “Mid Face Facelift.” Nih.gov, StatPearls Publishing, 27 Feb. 2022, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK563237/. Accessed 22 July 2022.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH