Mandibuloplastie & genioplastie

Chirurgia fetei V shape (mandibuloplastie, genioplastie)

  1. Cine este candidatul potrivit pentru intervenția de V line la nivelul feței

Toți oamenii își doresc să aibă trăsături armonioase ale feței. Atunci când privim fața, armonia este determinată de poziția ochilor, a nasului, a gurii, a bărbiei și a mandibulei. Aceste elemente formează un triunghi cu vârful în jos (baza triunghiului este linia care unește ochii). Când îmbătrânim sau dacă mandibula este lată sau bărbia mică avem impresia că triunghiul are baza orientată în jos, la nivelul mandibulei, iar acest aspect nu este tineresc și nici plăcut estetic.
Dacă cauza aspectului inestetic al feței este o mandibulă lată sau o bărbie prea mică sau prea mare atunci pacientul este candidatul pentru chirurgie V -line (se numește V-line deoarece încearcă să obțină un aspect al mandibulei și bărbiei în forma literei „V”)
Chirurgia V-shape a devenit populară în ultimii ani. Această procedură se adresează conturului mandibulei, a bărbiei sau a osului care da contur obrazului- zigoma. Aceste proceduri estetice se pot combina cu proceduri de chirurgie ortodontica care se adresează alinierii corecte a dinților.

  1. Cum se realizează chirurgia V-shape?

Chirurgia V-shape se realizează în anestezie totală. Pentru reducția mandibulară inciziile sunt realizate in interiorul gurii intre dinții inferiori și obraz apoi se realizează reducția osului la nivelul marginii mandibulare atât cât s-a stabilit preoperator. Prin aceleași incizii se poate realiza și reducția mușchiului maseter care dacă este hipertrofiat contribuie la exacerbarea unghiului mandibulei și la lățirea părții inferioare a feței. În pasul următor se realizează remodelarea osului de la nivelul bărbiei. Bărbia poate fi îngustată redusă sau proiectată spre anterior în funcție de necesități. Pentru proiecție se pot folosi implanturi faciale sintetice. Osul numit zigoma de la nivelul obrazului poate și el să fie modelat, cel mai frecvent necesită o impactare deoarece este prea lat în raport cu trăsăturile feței.

Preoperator, Dr. Olimpiu Hârceagă va face niște măsurători pe un film al oaselor feței (computer tomograf). Remodelarea oaselor va determina redefinirea ovalului feței într-un mod armonios.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH