Implante faciale

Implante faciale

  1. Ce este operația de implant facial?

O bărbie proeminentă poate fi redusă prin îndepărtarea unei porțiuni  dintre bărbie și os, iar bărbia retrasă poate fi construită fie prin împingerea osului în față, fie prin introducerea unui implant pe os. Fiecare dintre aceste operații se efectuează printr-o tăietură făcută în golul dintre buza inferioară și gingie, deși în cazul în care se utilizează un implant, chirurgul poate recomanda ca incizia să fie făcută în cuta naturală de sub bărbie.
Oasele plate ale pomeților pot fi construite prin inserarea implanturilor peste oasele obrajilor, de obicei prin incizii care se fac în interiorul gurii, în locul în care obrazul se alătură gingiei superioare. Implanturile utilizate sunt fabricate în mod obișnuit din silicon sau alte materiale biologice și sunt sigure și bine tolerate de organism. Uneori este necesar să se utilizeze o grefă osoasă, care ar putea fi luată de pe creasta șoldului unde lasă o cicatrice vizibilă. Aceste operații pot fi efectuate în mod obișnuit în același timp cu alte intervenții chirurgicale cosmetice, cum ar fi liftingul facial sau operația de remodelare a nasului.

  1. Cine este un bun candidat pentru operația de implant facial?

Când vorbim de aspectul obișnuit al feței, înțelegem faptul că există un echilibru “normal” al caracteristicilor feței – în special la nas, bărbie și oasele pomeților. Dacă una dintre aceste caracteristici este disproporționată față de celelalte, aspectul feței poate fi privit ca unul neobișnuit sau poate “anormal” mai ales pentru cineva sensibil din punct de vedere estetic. Deoarece este instinctiv pentru majoritatea dintre noi să ne dorim să arătăm bine, este de înțeles că o persoană se poate simți afectată dacă o caracteristică a feței sale este disproporționată; fie prea mare sau prea mică.

  1. Costurile operației de implant facial.

Implanturile costa 1000 euro/ bucata, astfel costul variază în funcție de numărul implanturilor folosite.

  1. Ce se întâmplă înaintea operației?

Înaintea operației medicul chirurg va efectua un consult în care va examina oasele feței și foarte posibil va trebui să efectuați un CT (computer tomograf) pentru o evaluare corectă a structurii osoase și a poziției oaselor. De asemenea, va discuta cu dvs. obiectivele operației, va stabili mărimile implanturilor și va efectua o simulare computerizată a feței așa cum va arăta după introducerea implanturilor.
Din cauza riscului de infecție, este foarte important ca gura să fie sănătoasă și să nu existe vreo infecție dentară. Vă recomandăm cu insistență să vă adresați medicului stomatolog pentru întrebări dacă aveți dubii.

  1. Cum pot să ajut ca operația să fie un succes?
  1. Cum se face operația de implant facial.
Chirurgia implantului de bărbie

Introducerea unui implant de bărbie poate dura între 30 de minute și o oră. În timpul operației, chirurgul selectează implantul de dimensiune și formă adecvată pentru îmbunătățirea aspectului și-l introduce într-un buzunar deasupra părții frontale a maxilarului. Se realizează o incizie mică pentru a crea buzunarul și pentru a introduce implantul, incizie plasată în interiorul gurii (de-a lungul buzei inferioare) sau în piele imediat sub zona bărbiei.
De obicei bărbia este bandajată după operație pentru a minimiza tumefierea și disconfortul. Suturile din piele vor fi îndepărtate după 5-7 zile. Dacă se face o incizie intraorala, suturile se vor autodizolva.

Chirurgia implantului de pomeți

Chirurgia implantul de obraz durează, de obicei, aproximativ 30 până la 45 de minute. Atunci când implanturile de pomeți sunt efectuate în combinație cu o altă procedură cosmetică, cum ar fi un lifting al frunții, lifting facial sau o operație la pleoapă, implanturile pot fi inserate prin incizii făcute pentru aceste proceduri. În caz contrar, se va face o incizie în buza superioară sau în pleoapa inferioară. Se formează apoi un buzunar și se introduce un implant.

Chirurgia implantului de maxilar

Introducerea implantului de maxilar durează de obicei 1 până la 2 ore. Se fac incizii interne pe fiecare parte a buzei inferioare asigurându-se accesul pentru a crea un buzunar în care se poate introduce implantul pentru maxilarul inferior. Sunt folosite suturile cu auto dizolvare pentru a închide aceste incizii.

  1. Cat durează operația, este necesară spitalizare?

Operația poate avea loc într-o unitate de cabinete medicale, un centru chirurgical independent sau o unitate de spitalizare în ambulatoriu. Uneori, chirurgul d-voastră plastician vă poate solicita să rămâneți peste noapte. Medicul dumneavoastră va face o astfel de recomandare în funcție de starea dumneavoastră generală și dacă o altă procedură cosmetică a fost efectuată simultan cu chirurgia implantului facial. În unele cazuri, chirurgia implantului facial poate necesita doar anestezie locală combinată cu un sedativ. Cu toate acestea, cel mai frecvent, poate fi recomandată o anestezie generală.

  1. Proceduri alternative la operația de lifting facial și lifting gât.
  1. La ce să mă aștept după operație?

Aceste operații se efectuează, de obicei, sub anestezic general pentru care ar trebui să rămâneți în spital cel puțin peste noapte. Vă puteți aștepta la o intensitate moderată a durerii în primele două zile și la o rană în gură în zona în care se află cusăturile. Dacă ați suferit o intervenție chirurgicală la nivelul bărbiei, este posibil să fiți imobilizat timp de câteva zile. Uneori este necesar ca un implant de obraz să fie stabilizat cu o cusătură laterală în primele 4 zile.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă tratați ușor fața și să evitați să deranjați implantul prin pipăire sau, mai rău, încercând să simțiți dacă se mișcă. Nu vă sprijiniți bărbia în mână. Păstrați-vă gura curată și spălați-vă cu apă de gură după mese până se dizolvă cusăturile. Când vă spălați dinții, trebuie să aveți grijă să nu vă deschideți cicatricile cu periuța de dinți. Veți avea nevoie de cel puțin o săptămână de concediu medical

  1. Riscuri și efecte secundare asociate operației
Riscuri specifice.
  • Există un risc minim ca o parte sau toată buza să fie permanent amorțită și există un risc la fel de minim să simțiți o oarecare slăbire a unuia sau mai multor mușchi din jurul gurii.
  • Ocazional, presiunea unui implant poate subția osul care stă la baza și, dacă rădăcinile dinților sunt în apropiere, pot fi și aceștia slăbiți.
    Uneori, un implant poate aluneca din loc și necesită o operație suplimentară pentru a-l repoziționa.
  • Ocazional, aceste operații sunt complicate datorită unor infecții, care apar ca dureri, tumefieri, roșeață și poate fi necesar să se îndepărteze implantul pentru a-l curăța. Dacă este necesar, implantul poate fi, de obicei, înlocuit odată ce infecția a fost eliminată.
  1. Recuperarea și câteva sfaturi pentru o recuperare bună.

Proceduri chirurgicale

Proceduri nonchirurgicale

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH