Despre mine

DESPRE MINE...

 1. Curriculum Vitae
 2. De ce eu?
  “Sunt un perfectionist, atenția la detalii mă caracterizează.”
 3. Pacienți fericiți! Află cum…
  “Perfecțiunea nu există, iar simetria nu determină frumusețe fără proporții corecte.”
 4. Inovație, expertiză…
  “Chirurgia estetică pasiunea mea!”
 5. COLABORATORI
 1. De ce eu?
  Sunt un perfectionist, atenția la detalii mă caracterizează.

În calitate de chirurg plastician fiecare jumatate de milimetru contează! Încerc să ofer cele mai bune rezultate pacienților mei prin intervenții chirurgicale adaptate anatomiei proprii, efectuate în condiții de siguranță. Consider chirurgia estetică ca o chirurgie reconstructivă și încerc să reconstruiesc anatomia regiunii păstrând un aspect natural individualizat pacientului. Scopul meu este de a reconstrui structurile anatomice modificate de timp sau traumă de a reda un aspect tineresc dar fără a afecta funcția structurilor.
Câteva cuvinte despre parcursul meu profesional:

Dr Olimpiu Hârceagă s-a specializat pe parcursul carierei sale pentru a ajuta pacienții să obțină repararea și armonia corpului. A absolvit Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca după care a efectuat specializarea în Chirurgie Plastică și specializarea în Dermatologie. Dubla specializarea îi asigură expertiza necesară pentru a înțelege Medicina Estetică și a ajuta pacienții să își atingă țelul de frumos.

A efectuat 11 ani de specializări după absolvirea facultății de medicină, lucru care îl ajută să ofere pacienților săi siguranță! S-a specializat pe parcursul carierei pentru a ajuta pacienții să obțină repararea și armonia corpului. A absolvit Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca după care a efectuat specializarea în Chirurgie Plastică și specializarea în Dermatologie. Dubla specializarea îi asigură expertiza necesară pentru a înțelege Medicina Estetică și a ajuta pacienții să își atingă țelul de frumos! A efectuat 3 ani de specializare în străinătate. A lucrat și învățat enorm în Oxford UK unde a lucrat ca și rezident în serviciul de chirurgie plastică al spitalului John Radcliffe Hospital parte a Oxford University Hospitals unul dintre cele trei mari servicii de chirurgie plastic din UK. A efectuat stagii de pregătire in Belgia Brussel în Spitalul Universitar UZ Brussel în Stuttgart la Marrien Hospital, Munchen Bogenhausen Klinikum. Pe lângă aceste stagii a participat la numeroase cursuri și congrese, a publicat lucrări stiintifice și a sustinut prezentări la congrese, a câștigat burse pentru fellowship în chirurgie estetică (DAFPRS Facial Surgery). În prezent este colaboratorul unor clinici din Londra, Marea Britanie, fiind înscris în General Medical Council. Este doctor în medicină cu un studiu pe excizia prin Chirurgie Mohs a tumorilor cutanate faciale.

Menține o legătură constantă cu experți în domeniu chirurgiei estetice pe care îi viziteaza constant, tehnicile de tratament folosite sunt validate de publicații stiințifice.

 1. Pacienți fericiți! Află cum…

În calitate de chirurg plastician fiecare jumatate de milimetru contează (mai mult)… La fiecare consultație încerc să explic paciențiilor care doresc proceduri de chirurgie estetică aceste lucruri. Un pacient fericit are așteptări realiste și este datoria medicului să încadreze aceste așteptări în linii clare quantificabile. Un pacient care alege o procedură cosmetică chirurgicală sau nonchirurgicală va fi fericit dacă rezultatul procedurii este bun și a atins așteptările sale și dacă a fost aleasă procedura corectă.

Inovațiile din chirurgia estetică și multitudinea de proceduri apărute au determinat o paletă largă de opțiuni disponibile pacienților. Dacă vă gândiți să apelați la chirurgia estetică este esențial să vă gândiți atent la ce vă doriți și de ce vă doriți acest lucru. Găsiți mai jos câteva întrebări care vă pot ajuta în procesul de decizie.

 1. Gânditi-vă la schimbarea pe care doriți să o vedeți în urma procedurii. Căutați să învătați cât mai mult despre procedura pe care urmează să o efectuați. Fiți sincer în legătură cu schimbarea dorită și identificați dorințele mai puțin realiste.
 2. Căutați chirurgii care realizează procedura dorită. Asigurați-vă că doctorul are calificările necesare și că este chirurg plastician specialist înregistrat la colegiul medicilor din România. Alați care este experiența pe care o are în procedura aleasă.
 3. Programați-vă o consultație și pregătiți-vă întrebări pentru a clarifica toate lucrurile care sunt importante referitor la procedură. Chirurgul va discuta cu dvs. planul de tratament optiunile și riscurile asociate procedurii. Incercați să vă lămuriți toate întrebările iar dăca este necesar programați și alte consultații.
 4. Nu vă grăbiți, luați în considerare toate opțiunile de tratament. După prima consultație așteptați o perioadă pentru a vedea dacă chiar vă doriți această intervenție și dacă chirurgul ales este cea mai bună variantă. Eventual mai cereți o părere asupra planului de tratament altui chirurg pentru a putea compara.

Ai grijă de recuperarea post procedură. Recuperarea poate fi la fel de importantă ca și procedura în sine. Asigurați-vă că o persoană de încredere vă ajută în perioada de recuperare, asigurati-vă că aveți pe cine contacta în cazul unei urgențe sau a unei complicații.

 

În general fiți optimiști, cu siguranță ajută la alegerea deciziei corecte și la un rezultat bun!  

 1. Inovație, expertiză…
  Chirurgia estetică pasiunea mea!

   

Pasiune pentru inovatie.

Chirurgia estetică presupune individualizarea tehnicii pentru a răspunde diferențelor de anatomie existente la pacienți. Pentru o anumită procedură există numeroase tehnici chirurgicale iar dificultatea este de a alege ceea mai bună variantă pentru pacient.

Încerc să include în practica mea cele mai noi tehnici, de exemplu sunt printre primii chirurgic din țară care folosește piezochirurgia in rinoplastie. Această tehnică chirurgicală are avantajul utilizării unui bisturiu de os cu ultrasunete care înlocuiește dalta și ciocanul. Nivelul de detaliu este mult îmbunătățit iar trauma asociată operației este scăzută. Rezultate sunt mai apropiate de dorința pacientului și mai naturale.

Operația de augmentare mamară este una dintre cele mai frecvente în chirurgia estetică. Implantele mamare au evoluat în decursul istoriei de 50 de ani iar ultimele inovații constau din producerea unor implante cu o greutate scazută raportată la volum. Astfel că sunt unul dintre primii chirurgi români care folosește implante mamare cu 30% mai ușoare decât implantele clasice.

Chirurgia perioculară combină mai multe tehnici care pot reda tinerețe și prospețimea ochilor. Abordarea mea în acest domeniu este chirurgia minim invazivă transconjunctivălă care permite realizarea intervenției transconjunctival prin interiorul pleoapei fără cicatrici la nivelul pieli și mai ales cu risc scăzut de complicații.

Acestea sunt câteva exemple de tehnici inovative pe care le ofer paciențiilor cu scopul de a obține rezultate naturale fără complicații! În portofoliul meu există multe alte tehnici despre vă invit să discutăm în cadrul unei consultații!

 1. COLABORATORI

   

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH